Invitatie. TNL Alba Iulia – Dezbatere pe tema „Regionalizarii Romaniei”

tnlTineretul National Liberal din Alba Iulia lansează invitaţia de participare la dezbatere pe tema “Regionalizarea României” pe site-ul organizaţiei de tineret (www.tnlalbaiula.ro), tuturor persoanelor din Regiunea Centru. Motivul organizării acestei dezbateri se datorează faptului că, în prima parte a anului 2013, România trebuie să fundamenteze şi să îşi stabilească obiectivele tematice de dezvoltare pentru perioada 2014-2020.
Unul dintre obiectivele Uniunii Europene este acela de a susţine progresul economic şi social, echilibrat şi durabil, prin consolidarea coeziunii economice şi sociale a ţărilor membre. Un rol semnificativ în acest proces este acordat regiunilor, care sunt considerate spaţii, întinderi mai apropiate de cetăţeni. În accepţiunea Consiliului Europei, regiunea este unitatea administrativ-teritorială situată imediat sub nivelul statului – unitar, federal etc. – care are o autoritate aleasă a administraţiei publice şi mijloace financiare de susţinere a acestei autorităţi.
regiuni_dezvoltare1În momentul de faţă România este împărţită în 8 regiuni de dezvoltare. Regiunea Centru este una din cele opt regiuni şi are în componenţă judeţele: Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu.
Regionalizarea nu va fi facuta pe criterii etnice, ci pe criterii de dezvoltare, economice, obiectivul principal al organizarii administrative, respectiv a infiintarii regiunilor administrative, fiind micsorarea decalajelor de dezvoltare. Vicepremierul si ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Liviu Dragnea,  a admis in urma cu cateva zile ca sunt mari sanse ca numarul regiunilor sa fie opt, de asemenea, este important ca in acest an sa fie infiintate structurile administrative, intreg procesul de regionalizare urmand a fi finalizat in anul 2015 sau 2016.
Pentru ca procesul de regionalizare din punct de vedere administrativ-teritorial să se realizeze în cât mai bune condiţii este nevoie de implicarea tuturor cetăţenilor, astfel TNL Alba Iulia invită spre participare la această dezbatere atât reprezentanţi ai societăţii civile, cât şi decidenţii politici. De asemenea, dorim să vă invităm să completaţi chestionarul pe care îl găsiți la acest link.
Birou de presa TNL Alba Iulia
Despre Redacția ProAlba 30149 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*