Investițiile în sănătate, prioritate a PSD Alba

Europarlamentarul Victor Negrescu, împreună cu medicii social-democrați Adrian Bara si Alexandru Tudor, au prezentat ministrului Alexandru Rafila nevoile pacienților din județ.

Creșterea calității serviciilor medicale rămâne, în continuare, o prioritate pentru PSD Alba. Europarlamentarul Victor Negrescu și medicii Adrian Bara și Alexandru Tudor se implică pentru rezolvarea problemelor pacienților din județul nostru. Aceștia au purtat, joi, discuții cu ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, despre investițiile în sănătate necesare în Alba. Cu această ocazie au fost prezentate o parte dintre nevoile pacienților.

Medicul stomatolog, cadru universitar Adrian Bara, a abordat, pornind de la inițiativa avută la nivelul județului Alba, tema implementării de programe pilot privind accesibilizarea serviciilor medicale de prevenție și conștientizare a importanței sănătății orale pentru persoanele aflate în zone defavorizate.

Un pas important pentru sănătatea dentară a persoanelor din zone greu accesibile se poate face prin dezvoltarea unor cabinete medicale mobile, a sistemului de telemedicină, dar și prin accesibilizarea fondurilor europene pentru medicii stomatologi care dezvoltă servicii în zone defavorizate rurale sau montane. Aceștia merită un punctaj mai bun pentru achiziția de aparatură medicală performantă.

Alexandru Tudor, medic obstetrică-ginecologie, pe lângă patologia pe care o tratează, a abordat și tema pacienților cu insuficiență renală cronică. Un accent important a fost pus pe situația bolnavilor din zona de munte a județului nostru și au fost analizate soluțiile de simplificare a accesului la servicii de dializă. Această problemă de sănătate publică poate fi soluționată prin înființarea de noi centre, aproape de pacienți, astfel încât să nu mai fie nevoiți să parcurgă periodic zeci de kilometri pentru viața și sănătatea lor.

Europarlamentarul Victor Negrescu a adus în discuție fondurile europene, inclusiv cele din Programul Național de Redresare și Reziliență, de care poate beneficia județul nostru pentru creșterea calității serviciilor medicale. Acesta a solicitat fonduri suplimentare pentru spitalele din județul Alba, a detaliat nevoile investiționale și a prezentat proiectele promovate de consilierii județeni ai PSD Alba privind modernizarea Spitalului Județean și crearea unui centru oncologic în județul Alba.

Așa cum s-a văzut în ultimii ani, pe agenda PSD Alba, un loc central îl ocupă asigurarea serviciilor medicale pentru pacienți, îmbunătățirea calității actului medical și extinderea serviciilor de sănătate, astfel încât pacienții să beneficieze de cel mai bun tratament, cât mai aproape de casă.

Organizația județeană a PSD Alba

Despre Redacția ProAlba 30149 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*