INTERVIU Traian Berbeceanu: Singurul meu obiectiv este să mă întorc la echipa mea, BCCO Alba Iulia/ Am avut, întotdeauna, încredere în Justiție

berbeceanuComisarul șef Traian Berbeceanu a vorbit, într-un interviu acordat publicației Hunedoara Liberă, despre decizia judecătorilor care, joi, l-au achitat, iar pe cei trei autori ai dosarului său i-au condamnat la ani grei de închisoare. (AICI, detalii despre achitare și condamnări)

Reporter: Cum ați primit decizia judecătorilor? Traian Berbeceanu: Mi se pare o soluție firească pe care am așteptat-o și am sperat că așa o să se întâmple. Am avut întotdeauna încredere în Justiție și știam că o să se facă dreptate. Evident că mă simt fericit și liniștit. Îmi doresc să se termine cât mai repede, să se dea o soluție definitivă și să mă întorc la locul meu de muncă, la echipa mea, la colegii mei. Probabil o să fie o lecție și o învățătură de minte pentru cei tentați să procedeze cum au procedat  cei de la Alba care mi-au înscenat mie dosarul.

Rep: Aveți sentimentul că s-a făcut dreptate?  Da, am acest sentiment. A fost un preț mare, dar nu am avut de ales. Important este să nu se mai poată întâmpla așa ceva altui polițist sau oricărei alte persoane. Nu vreu să intru în fondul cauzei, pentru că nu s-a pronunțat o soluție definitivă și irevocabilă, dar pot afirma ceva cu toată tăria. Înainte de conexarea celor două dosare am vorbit cu o prietenă foarte bună, magistrat de excepție care, când a aflat componența completului mi-a spus:„Traiane, ai nimerit un complet european”. La momentul acela nu am înțeles foarte bine, dar pe parcurs mi-am dat seama că este așa observând cum evoluează cercetarea judecătorească. Pe fond, atât mie, cât și adversarilor mei, ni s-a admis orice probă am solicitat. Am avut parte de o cercetare judecătorească corectă și modernă.

Rep: Ce soluție v-ar răzbuna, dincolo de achitare și plata unor daune? B. Nu acesta este cuvântul, nu am urmărit „răzbunare”. Poate sunt anacronic, dar mie îmi pare rău de ceea ce li s-a întâmplat celor trei. Când m-am întors acasă din „prizonierat” am spus că niciodată nu aș vrea ca familiile lor să treacă prin ce am trecut eu și familia mea. Dar este ceea ce au ales… și mai mult nu am ce să comentez.

Rep: Familia ce spune? Cum a primit vestea?

Continuarea interviului, aici!

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21819 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*