INTERVIU Teodora Andra Jurju: „Admir femeile care își ating scopurile prin empatie și respect”

teodoraÎn vârstă de 18 ani, Teodora Andra Jurju este elevă la Liceul de Muzică și Arte Plastice „Regina Maria”. S-a născut în Alba Iulia, dar a locuit șase ani în Italia. În 2013 a revenit acasă și este tentată de o carieră în lumea modei. Este pasionată de tot ceea ce înseamnă artă și crede că orice om ar trebui să fie caracterizat de respect, educație și curaj

Ne spuneai că între 2007 și 2013 ai locuit în Italia. Ai vreun regret că nu ai rămas acolo? Nu regret nimic. Dacă aș fi făcut alte alegeri, probabil că viața mea ar fi acum diferită. În plus, sunt de părere că nu există alegeri complet greșite sau corecte. Sunt convinsă că fiecare experiență este utilă și am să o folosesc cu chibzuință.

Studiezi la profilul de canto clasic dar știu că îți place mult și să cânți la pian. Te gândești la o carieră în muzică? Am plecat în Italia tocmai pentru a-mi aprofunda studiile muzicale, pentru a face o carieră în acest domeniu. În Florența, acolo unde am locuit, au fost câțiva ani de studiu la vioară, masterclass -uri și examene. Ulterior, în timp, cred că mi s-a conturat tot mai pregnant visul de a mă îndrepta către lumea modei. E și motivul pentru care am ales să revin în România.

Colaborezi, în prezent, cu vreo agenție, vreo casă sau vreun creator de modă? În momentul de față, nu. Sunt încă intr-o perioadă de formare și mă dedic foarte mult studiilor. Dar, pot spune că am avut niște colaborări, atunci când s-au ivit oportunități importante.

teodora jurju 22Lumea modei, e una cu foarte multe oportunități. Ce te-ar atrage să faci în acest domeniu?Eu nu îmi doresc neapărat o cariera în modeling. Mi-ar plăcea să îmi exprim părerile, în calitate de critic de modă sau să ofer lumii creații care să rămână în istorie. Desigur, standardele mele sunt ridicate, dar sunt convinsă că, în viață, singurele limite sunt cele pe care ni le impunem noi înșine.

Ai vreun model feminin, unul care să te inspire? Nu am neapărat un model dar m-a inspirat foarte mult Gabrielle Bonheur „Coco” Chanel. Pentru capacitatea sa de a-și crea un viitor, depășindu-și propriile limite și ignorând standardele impuse de societate. De asemenea, admir femeile care își ating scopurile prin empatie și respect, precum au făcut-o și o fac Oprah Winfrey și feminista Emma Watson.

Ce apreciezi cel mai mult la o persoană? Personal, cred în egalitatea între sexe, de aceea consider că fiecare bărbat sau femeie ar trebui să aibă trei mari trăsături de caracter: respect, educatie și curaj.

În final, te-aș ruga să ne spui ceva despre pasiunile tale…

Mă atrage tot ceea ce ține de artă. În timpul liber ador să desenez. Acrilic pe pânză sau creion, orice mă ajută să mă relaxez. De asemenea, mă pasionează mult literatura iar aici gusturile mele sunt eclectice: de la Hemingway, Jane Austen si Dante Alighieri la E.L James sau J.K Rowling.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 20652 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*