INTERVIU Ioana Bogățan, Directorul Festivalului Internațional de Teatru POVEȘTI

Alba Iulia găzduiește, în perioada 7-13 mai 2018, Festivalul Internațional de Teatru POVEȘTI. Ce ne puteți spune despre ediția din acest an?

Ediția din acest an este una specială. Pe de-o parte, pentru că ne aflăm sub semnul Centenarului și ne dorim să sărbătorim împreună, prin teatru, 100 de ani de România. Pe de altă parte, pentru că suntem onorați să deschidem această ediție de festival cu cel mai important eveniment teatral din România-Gala Premiilor UNITER, gala excelenței din teatrul românesc.

CITEȘTE ȘI 7-13 mai: Festivalul Internațional de Teatru ”Povești”, la Alba Iulia. Programul evenimentului!

Am gândit această ediție de festival pentru a sublinia cele două momente care conferă acest atribut de special: spectacolele destinate copiilor sunt toate creații care au la bază un text din literatura română, iar în ceea ce privește spectacolele pentru tineri și adulți am dorit să oferim spectacole care au în distribuție personalități ale lumii teatrale, premiate sau nominalizate la Gala Uniter .

În calitate de director al Festivalului, v-aș ruga să transmiteți un mesaj către cei care, sunt sigur, vor lua parte, în număr mare, la acest prestigios eveniment cultural.

Să nu piardă nici un eveniment, dacă le permite timpul. Selecțiile din această ediție sunt spectaculoase și alese cu mult drag pentru a acoperi toate segmentele de public. Organizarea acestui eveniment are foarte multe momente atunci când îl construim. Cel mai plăcut este atunci când vizionăm spectacole, participăm la evenimente pentru a face selecții și pentru a organiza programul. Dacă ar exista o parte neplacută, aceea ar fi când constați că nu ai la dispoziție spații și locații potrivite și trebuie să renunți la spectacole deosebite. Dar, în final, găsim soluții sau variante pentru ca programul să fie unul puternic și atractiv pentru public. Așa că invitația e deschisă, rămâne doar ca publicul să vină la teatru și să conștientizeze faptul că are posibilitatea de a se bucura de un asemenea eveniment.

Nu întâmplător, aș dori să punctăm, la finalul acestei discuții, faptul că Festivalul Internațional de Teatru POVEȘTI a obținut un onorant Premiu Special din partea Senatului UNITER, în cadrul Galei Premiilor UNITER. Cum ați primit această distincție? 

Cu emoție, lacrimi de bucurie și cu acea senzație extrordinară când ți se îndeplinește o mare dorință. Acest festival a avut parte de multe aprecieri pe parcursul celor 12 ani. A avut parte și de critici, dar când acestea au fost argumentate am ținut cont de ele. Însă această recunoaștere nu mai poate fi contestată. E venită din partea specialiștilor și atunci e un semn bun că am făcut bine ce am facut și trebuie să continuăm. Acum vine greul, fiindcă trebuie să menținem aceste repere valorice și să facem performanță în fiecare an.

 

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22074 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*