Interviu Gabriel Lupea, copreşedinte al Organizaţiei de Tineret a PNL Alba Iulia

gabriel lupeaCu politica am cochetat încă din perioada liceului/ Am ajuns la o experienţă şi maturitate care mă pot ajuta să fac faţă unei poziţii în administraţia locală/ Spun răspicat că actualul PNL reprezintă o construcţie politică puternică/ Fac politică pentru că îmi pasă.

Domnule Lupea, pentru început, v-aş ruga să ne spuneţi câteva cuvinte despre dumneavoastră…

Sunt născut în 19 aprilie 1986, la Alba Iulia. Sunt zodia berbec, o zodie care sunt convins că mă caracterizează, fiind un tip încăpăţânat, în sensul pozitiv, dar şi meticulos în ceea ce fac. Am absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, mai apoi cursurile de masterat ale Facultăţii de Drept „Simion Bărnuţiu” din Sibiu, dar şi diferite cursuri de perfecţionare. Am 6 ani de experienţa profesională, începând ca şi jurist în cadrul unei societăţi de asigurări din localitate, mai apoi consilier, iar actualmente lucrez ca şi consilier de formare profesională.

În ciuda vârstei, sunteţi un nume cunoscut în sfera partidelor locale şi nu numai.  Care a fost parcursul pe care l-aţi avut, până acum, în politică?

Ca şi experienţă politică, precizez că am fost vicepreşedintele organizaţiei de tineret a PNL Alba Iulia, iar de aproximativ trei ani de zile ocup funcţia de preşedinte/copreşedinte al Organizaţiei de Tineret a Partidului Naţional Liberal Alba Iulia. Sunt, de asemenea, membru al Birourilor de seniori  ale organizaţiilor municipale şi judeţene ale PNL. Cu politica am cochetat încă din perioada liceului, participând la diferite activităţi şi acţiuni, însă oficial doar din facultate. Atunci am hotărât să completez adeziunea la partidul cu cea mai bogată istorie de pe scena politică românească. Istoria şi orientarea de dreapta a acestui partid au fost două lucruri hotărâtoare în luarea deciziei mele.

Anii pe care i-aţi dedicat acţiunilor politice v-au adus, cu siguranţă, maturitate şi experienţa în această „lume”. Vă gândiţi ca, la alegerile locale din 2016, să vă depuneţi candidatura pentru vreo funcţie?

Pot spune că după ani de activitate în lumea politicului am ajuns la o experienţă şi maturitate care mă pot ajuta să fac faţă unei poziţii în administraţia locală. Aspectele privind înscrierea mea în cursa pentru consiliul local ori judeţean, sunt chestiuni care necesită a fi discutate în echipă, alături de colegii care au o mai mare experienţă, iar ulterior decizia îmi va aparţine. Consider însă că e prematur, totuşi să discut despre asta, dat fiind faptul că alegerile locale sunt în anul 2016.

Care credeţi că sunt calităţile care vă recomandă ca şi politician?

La finalul anului trecut, actualul preşedinte al României, Klaus Iohannis, dădea un semnal pentru începerea unei alt fel de politici şi anume politica bunului simţ, a lucrului bine făcut, o politică a meritocraţiei şi respectului faţă de semeni. Consider că dispun de calităţile necesare pentru a mă implica activ  în lumea politicului, o lume care pot spune că mi-a adus multe satisfacţii, dar care m-a obligat să fac şi foarte multe sacrificii.

Aţi avut momente în care aţi vrut să renunţaţi la politică?

Din fericire, nu am fost pus în situaţia de a renunţa la viaţa politică, iar acest lucru se datorează faptului că îmi doresc ca lucrurile să fie schimbate într-un mod pozitiv de noua generaţie politică şi implicit şi de mine.

Credeţi că, cel puţin la nivel local, noul PNL este , din punct de vedere politic, un mecanism funcţional? Asta, în condiţiile în care, până nu demult, actuali colegi de-ai dvs vă fuseseră adversari…

Da, spun răspicat că actualul PNL reprezintă o construcţie politică puternică, iar asta datorită faptului că membrii partidului şi-au dat mâna şi colaborează cu succes, atât pe scenă politică locală cât şi în cadrul altor organizaţii. La nivel local şi judeţean avem o foarte bună colaborare cu colegii noştri, iar pe această cale ţin să le mulţumesc şi să îi felicit.

Cum v-aţi caracteriza în trei cuvinte?

Perseverent, onest, serios.

Simţiţi că faceţi parte dintr-o generaţie tânără care ar putea repune România pe o direcţie corectă?

Consider că este datoria noastră, a tinerilor, de a ne aduce aportul în mod constructiv în relansarea clasei politice româneşti şi mai ales a României, ca ţară. Cu acest gând am intrat în politică şi acest gând îl am şi acum, după aproape zece ani. Fac politică pentru că îmi pasă.

Ce mesaj aţi avea pentru oamenii cu drept de vot care, în 2016, vor merge din nou la urne, pentru alegerile locale ?

Sfatul meu este ca, în primul rând, să îşi exercite dreptul dobândit prin sacrificiu şi vărsare de sânge în Decembrie 89′. Indiferent cu cine ar vota, să se prezinte la urne, iar mai apoi să opteze pentru schimbare, deoarece actualul regim condus de către social democraţi este unul care ne-a oferit doar promisiuni. Klaus Iohannis are nevoie de sprijin pentru a realiza ceea ce a promis, iar acest sprijin va veni necondiţionat din partea Partidului Naţional Liberal.

Despre Redacția ProAlba 30258 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*