INTERVIU Diana Ioana Sbuciumelea: „Modelingul e o lume competitivă, provocatoare și în permanentă schimbare”

6 dianaAre 22 de ani, este din Pianu și se poate mândri cu o carieră de succes în modeling. Este o persoană sensibilă, pozitivă și care crede în valori. A avut prezentări în toată lumea dar consideră că prioritatea ei sunt studiile. Este masterandă în primul an la Facultatea de Știinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din Cluj Napoca și își dorește ca, peste câțiva ani, să-și conducă propria afacere.

Diana, cred că suntem de acord că ai reuşit să îţi construieşti o carieră de succes în modeling. Ce ne poţi spune despre parcursul tău în acest domeniu? Vă mărturisesc faptul că priorităţile mele sunt altele . Deşi am o experienţă de 7 ani în acest domeniu, nu pot spune că am reuşit să îmi construiesc o carieră în modeling, dar pot afirma că am o poveste de succes. Întotdeauna am privit modelingul ca pe un atu, ca o șansă de afirmare sau o rampă de lansare în domeniul televiziunii și comunicării. Revenind la întrebare, pot să vă spun că la vârsta de 14 ani mi-am făcut debutul ca model la Bucharest Fashion Week, în urma unui casting Fashion TV. Din acel moment a început toată ” nebunia” și, practic, am participat la majoritatea evenimentelor organizate de Fashion TV, atât în ţară, cât şi în străinătate.

3 dianaCare sunt cele mai mari realizări ale tale ca şi model? Consider că cea mai mare reușită a fost şedinţa foto realizată împreună cu celebrul fotograf Gilles Bensimon ( fotograful de pe podium al Victoria’s Secret). Alături de el am realizat o sesiune foto, pentru bijuteriile Casei Mouawad, într-un decor splenid, având-o alături și pe Miss Universe 2005. Şi, desigur, premiile câştigate la concursurile de miss. Amintesc aici Locul III, premiul special Miss BSB și Miss Venus în cadrul concursului Miss Litoral 2008, Locul al II-lea în concursul Top Model 2008, Miss Photomodel în concursul Top Model Awards 2009, Locul III la concursul FashionTV Internaţional din Egipt 2010 sau Premiul special la FashionTV Internaţional 2010 în Turcia.

Ce sfat i-ai da unei fete care şi-ar dori să înceapă o astfel de carieră? Şi,de ce nu, părinţilor acesteia… Experiența mi-a demonstrat că modelingul este o artă a frumuseții, un domeniu care te învață să te cunoști mai bine , să te maturizezi și să te formezi ca femeie. E o lume competitivă, provocatoare și în permanentă schimbare. Încurajez fetele care au potențial pentru o carieră de model, însă aceastea ar trebui să ştie că în modeling nu contează doar frumuseţea. Pe lângă acest atu mai e nevoie de seriozitate, muncă, talent și, cel mai important, atitudine. Trebuie știut că în modeling expui un trup frumos, o creație a naturii, care se interconectează cu o creație vestimentară a unei persoane care pune suflet și multă muncă în ceea ce face. Apoi, atitudinea de a purta o creație frumoasă e similară ideii de a pune cireașa pe un tort splendid. În ceea ce priveste sfatul meu pentru părinți, mi-ar fi greu să mă pronunț deoarece, până la urmă, totul pleacă de la educația și creșterea oferite de aceștia în relația cu copiii lor. Vreau să mai adaug că, în ceea ce mî privește, le mulţumesc părinţilor mei pentru că au avut încredere, că m-au înteles și sprijinit total, dar sunt convinsă că nu i-am dezamăgit.

4 dianaŞtiu că, în ciuda unei „agende” foarte încărcate, a deplasărilor în toată lumea, ai reuşit să nu îţi neglijezi deloc studiile. Care e „statusul” din acest punct de vedere? Niciodată nu mi-au lipsit manualele din bagaj şi întotodeauna am ştiut ce am de pregătit pentru a doua zi, fără scuze că am avut prezentări sau orice altceva presupunea jobul meu. Nu am aşteptat niciodată favoruri de la profesori când era vorba de ascultat sau de teste. Un exemplu concret a fost examenul de competență lingvistică din clasa a XII-a. Am avut prima plecare în Dubai în luna mai 2011, iar biletul de întoarcere era cu o zi înainte de probă orală la engleză. Nu puteam „rata” nici Dubaiul, dar nici proba. Mi-amintesc că am plecat noaptea la 2 din Bucureşti, iar a doua zi la ora 10 am intrat în examen.

Se spune că orice tip ce carieră necesită sacrificii. Care e „preţul” plătit de tine pentru anii de modeling? Cea mai mare pierdere a constat în faptul că nu am putut fi alături de familie şi prieteni atât cât mi-am dorit și alături de colegi la nici o teză, în anii de liceu.

Care consideri că e cea mai mare reuşită a ta?
Faptul că am terminat facultatea, deoarece şcoala a fost mereu prioritară. Însă consider un lucru important şi călătoriile care mi-au dat ocazia să cunosc oameni din diferite culturi. Datorită Fashion TV am avut marea șansă să ajung în locuri precum Viena, Milano, Paris, Cannes, Monte Carlo, Dubai, Hong Kong, Londra, Munchen , Indonezia, Egipt, Liban sau Macau-Las Vegasul Chinei.

Articol publicat în Revista ProAlba. Ediția print poate fi vizualizată AICI.
Despre Redacția ProAlba 30700 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*