INTERVIU Daniel Zdrânc, vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice

Domnule Daniel Zdrânc, de curând ați fost numit în funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice. Cum priviți această nouă provocare?

Această numire vine, în primul rând, cu multe responsabilități, având în vedere faptul că A.N.R.S.C. are atribuții în ceea ce privește reglementarea, monitorizarea și controlul la nivel central a activităților din domeniul serviciilor comunitare de utilități publice. Pe de altă parte, nominalizarea mă onorează și mă obligă să mă implic și mai mult în acest domeniu al serviciilor publice. Așa cum în județul Alba m-am implicat activ și am prezentat, de mai multe ori, nereguli sau probleme în ceea ce privește modul de tarifare sau calitatea serviciilor prestate de operatorii de apă sau salubrizare, voi încerca și din noua poziție să militez pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor dar și pentru informarea şi consultarea comunităţilor locale, beneficiare ale acestor servicii.

Pentru cei care nu cunosc, v-aș ruga să ne spuneți câteva lucruri despre atribuțiile A.N.R.S.C. 

Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice-A.N.R.S.C. este instituție publică de interes național, cu personalitate juridică, ce funcționează în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene și are ca scop reglementarea, monitorizarea și controlul la nivel central a activităților din domeniul serviciilor comunitare de utilități publice aflate în atribuțiile sale, în conformitate prevederile Legii nr. 51 din 2006, republicată. În conformitate cu prevederile Legii serviciilor comunitare de utilități publice nr. 51/2006, republicată, Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice îşi exercită competenţele şi atribuţiile  atât faţă de operatori şi utilizatori, cât și faţă de autorităţile administraţiei publice locale pentru următoarele servicii de utilităţi publice: alimentarea cu apă, canalizarea şi epurarea apelor uzate, colectarea, canalizarea şi evacuarea apelor pluviale, salubrizarea localităţilor, iluminatul public și transportul public local de călători.

A fost greu să acceptați acest post, având în vedere faptul că la Alba Iulia aveți familia și veți fi nevoit să faceți naveta în capitală?

Pentru mine acest post este o provocare și vine ca o completare a activității din ultimii ani, când am studiat și m-am implicat activ în problemele apărute în acest domeniu și mă refer aici la transport local , apa și canal, salubrizaredeszăpezire.Ca familie, încercăm să ne adaptăm la noul program, care include și naveta săptamânală la București.

Această numire v-a obligat să renunțați la funcția de consilier județean, poziție din care, nu de puține ori, ați avut o voce critică la adresa administrației din Alba. E o pierdere pentru opoziția locală?

Sincer, sper ca modul în care am făcut opoziție, alături de colegii din grupul PSD, să continue la același nivel și după plecarea mea. Este foarte important ca oamenii să afle despre modul cum sunt cheltuiți banii publici și despre proiectele care sunt discutate în ședințe. Dată fiind conjunctura politică a judeţului, este nevoie de o activitate intensă şi susţinută, de poziții ferme și pragmatice la problemele care apar.

Sunteți vicepreședinte al PSD Alba. Vă mai rămâne timp și pentru activitățile din cadrul organizației județene de partid ?

Activitatea politică la nivelul județului este foarte importantă pentru mine și voi face tot ce pot să fiu activ și prezent în județul Alba. Intenţionez să creez platforme on-line de consultare a membrilor de partid sau a simpatizanţilor/cetăţenilor, privind probleme naţionale sau locale. Facem parte dintr-un partid care ia decizii pentru oameni, de aceea problemele cu care se confruntă aceștia sunt foarte importante pentru noi.  De asemenea, trebuie să valorificăm producția județului, economia locală. Avem obligația de a susține micul producător, micul investitor local. Ei lucrează aici, au familii aici, își construiesc case aici. Aici își cheltuie banii, aici plătesc impozite, aici vrem să oferim un viitor generațiilor următoare.

Care vor fi prioritățile dumneavoastră din funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice?

Având în vedere faptul că eu mi-am început activitatea la A.N.R.S.C. în cadrul Agenției Teritoriale Centru, cât și noua mea funcție, îmi propun să mă implic și să ajut cât pot de mult în ceea ce privește procesul de monitorizare şi control a furnizorilor/prestatorilor din domeniul serviciilor comunitare de utilități publice, atât la nivelul agențiilor noastre teritoriale, cât și la nivel central

În final, având în vedere că se apropie finalul de an, vă dau ocazia de a transmite un mesaj către locuitorii județului Alba…

Locuitorilor județului Alba doresc să le adresez gândurile mele cele mai bune, însoţite de urări de sănătate, prosperitate şi linişte sufletească. Este timpul să ne amintim de mesajul lui Isus de a avea grijă de ceilalți, inclusiv de cei mai săraci, indiferent de unde vin sau ce credință au! Fie ca aceste sărbători să ne reînnoiască dorinţa de a construi împreună un viitor mai bun. Crăciun fericit tuturor! La Mulți Ani!

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19554 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*