INTERVIU! Cabinetul de psihologie Delia Boghean & Eliza Boilă, un reper pe piața serviciilor de psihologie din Alba Iulia

PSDI Cornel Comsa Europarlamentare

deliaDe curând, la Alba Iulia, o echipă de doi psihologi, extrem de bine pregătiți, au deschis un cabinet unde oferă o gamă complexă de servicii în acest domeniu. Societatea Profesională de Psihologie Delia Boghean & Eliza Boilă își are sediul pe Bulevardul Revoluției, nr.47 B, vizavi de Magazinul Agra’s/Hotelul Hermes iar cei care doresc să beneficieze de serviciile cabinetului au la dispoziție și două numere de telefon:  0743355826 sau 0722193202. Acestea fiind spuse, haideți să vorbim despre oferta pe care cabinetul Delia Boghean & Eliza Boilă o aduce ȋn ȋntâmpinarea clienților din Alba Iulia (și nu numai) în cadrul unui scurt interviu pe care cele două doamne psiholog au avut amabilitatea să îl ofere pentru cititorii noștri.

De curând, ați deschis la Alba Iulia un cabinet de psihologie.  Ce ne puteți spune, în linii generale, despre acest proiect?

Da, aşa este! Cu o experienţă de 5 ani în domeniul psihologiei, în mediul privat, împreună am decis că putem veni în sprijinul beneficiarilor noştri cu un cabinet unde aceștia pot găsi o gamă de servicii complexe de psihologie. La nivel local, fiecare cabinet  este acreditat, pe două-trei domenii, cabinetul nostru acoperă toate specialităţile (Psihologie Clinică, Psihologia Muncii, Transporturilor şi Serviciilor, Psihologie Educaţională, Consiliere Şcolară şi Vocaţională, Psihologie pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională) .

delia 1Știu că oferiți o gamă extrem de generoasă de servicii. V-aș ruga să dezvoltăm puţin acest subiect …

Da, unele dintre aceste domenii le puteţi regăsi în cabinetele private din Alba Iulia , altele sunt aduse pentru prima dată pe piaţa locală. Oferim servicii de evaluare psihologică în domenii precum apărare şi securitate naţională (se adresează celor cu port de armă, organizaţiilor cu atribuţii în apărare şi securitate naţională) , psihologia muncii şi organizaţională (evaluări psihologice la angajare şi menţinere în funcţie pentru toate categoriile de personal), psihologia transporturilor (obţinere şi redobândire premise auto).  În plus, serviciile pe care noi le oferim, în premieră pe piața locală, sunt cele de expertiză psihologică în domeniul judiciar şi extrajudiciar. Venim, astfel, în întâmpinarea instanţelor de judecată,  avocaţilor şi autorităţilor locale. De asemenea, cabinetul nostru oferă şi servicii de psihologie educaţională – consiliere profesională pentru tinerii aflaţi în sistemul educaţional, evaluări clinice dar şi aptitudinale pentru orientarea educaţională.

Care sunt atuurile pe care mizaţi având în vedere că afacerea dumneavoastră este una nouă pe piața din Alba Iulia?

Pe langă pregătirea profesională indiscutabilă, personalitatea psihologului este foarte importantă; ȋn munca cu omul/clientul, psihologul nu va putea face mare lucru dacă cel dintâi nu se simte bine pe scaunul din cabinet, alături de un om faţă de care ar trebui să fie deschis în totalitate. Sunt multe de spus, amintim, însă, doar câteva aspecte importante : experienţa în domeniu, pe care fiecare dintre noi, psihologii cabinetului, o deţinem ṣi pregătirea profesională recunoscută de instituţiile abilitate. Cabinetul nostru este nou ȋn piaţă dar noi, ca şi specialiṣti, suntem în activitate pe plan local de câţiva ani, ne recomandă piaţa, persoanele care au avut cu noi colaborări şi înainte de înfiinţarea acestui cabinet.

Există anumite servicii pe care le oferiţi, haideţi să spunem , în exclusivitate pentru Alba Iulia și judeţul Alba ?

Da, pe lângă serviciile menţionate mai sus, oferim în plus următoarele servicii:

Expertiză psihologică clinică în domeniul judiciar și extrajudiciar (a nu se confunda  expertiza psihologică cu expertiza psihiatrică sau cu expertiza medico-legală psihiatrică. De asemenea, expertiza psihologică nu se poate confunda cu ancheta socială sau cu ancheta psiho-socială.) Expertiza psihologică este un demers profesional de concepţie analitică, o cercetare cu caracter ştiinţific, realizată de către un expert psiholog competent, recunoscut şi atestat în domeniu, la cererea unui organ judiciar sau a părţilor, finalizata printr-un raport care conţine opiniile de specialitate ale expertului cu privire la una sau mai multe probleme de ordin psihologic, de care depinde soluţionarea cauzei judiciare.

Servicii de psihologie educațională, consiliere școlară și vocațională.

 • Evaluarea şi diagnosticarea copiilor, tinerilor și membrilor familiei
  -surprinderea dezvoltării cognitive, afective şi psiho-sociale a copiilor şi tinerilor, la nivel individual sau de grup
 • Consiliere Şcolară
  – dezvoltare şi optimizare personală a copiilor şi tinerilor, ADHD
 • Consiliere Vocaţională
  – identificarea aptitudinilor, valorilor şi intereselor profesionale ale copiilor şi tinerilor
 • Intervenţii Psihologice
  – consiliere psihoeducațională a copiilor şi tinerilor aflaţi în situaţii de criză familială, inadaptare şcolară, tulburări de comportament şi disciplină

Considerați că, în ziua de astăzi, oamenii au o mentalitate, încă învechită, în privința unei vizite la psiholog?

Credem că nu mentalitatea este problema noastră, a tuturor, ci mai degrabă este nevoie de o informare şi înţelegere profundă a serviciilor pe care un psiholog le oferă. Încă se face confuzie între activitatea psihiatrului şi cea a psihologului. Oricare dintre noi are nevoie, la un moment dat în viaţă, de un psiholog, inclusiv psihologii. Este evident faptul că fiecare, într-un fel sau altul, trece prin întâmplări care-l marchează şi cărora nu le poate găsi un răspuns pe loc. Și este evident că în România conştientizarea acestui lucru devine, pe zi ce trece, din ce în ce mai vizibil. Ne place să spunem că a început să crească , totuși, o cultură psihologică a oamenilor…

Ce mesaj aţi avea pentru potențialii dumneavoastră clienți?

Trăim într-un secol trepidant, în care acordăm tot mai puţin timp / atenţie relaţiilor interumane. Menirea unui psiholog în viaţa noastră este foarte importantă şi binevenită atunci când considerăm că singuri nu mai putem face faţă problemelor ce apar, indiferent de natura lor. Cu un chip blând şi cu o vastă experienţă în specializările pe care le avem, suntem deschise în a-i asculta şi a le oferi, clienților noștri, sprijin pentru rezolvarea tuturor problemelor cu care se confruntă. Vocaţia noastră este să ajutăm, să comunicăm, să purtăm un mesaj care să facă lumea în care trăim puţin mai bună. Psihologia este domeniul predilect în care noi putem spune ceva. Și face, cu adevărat, ceva!

 

 

Pro Romania
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 18397 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*