Inspectoratul Școlar Județean Alba a finalizat toate activitățile din cadrul proiectului „De ce, cum și ce învăț?”. Detalii în articol

Investeste în oameni!

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013

Axa prioritară 1 „Educația și formarea profesională în sprijinul creșterii economice și dezvoltării societății bazate pe cunoaștere”

Domeniul major de intervenție 1.1 „Educaţia şanselor tale pentru un viitor profesional mai bun”

Titlul proiectului: „De ce, cum și ce învăț?”

Cod contract: POSDRU/190/1.1/S/156882

Beneficiar: Inspectoratul Școlar Județean Alba

logo

final proiect isj 25Inspectoratul Școlar Județean Alba a finalizat toate activitățile din cadrul proiectului strategic POSDRU/190/1.1/S/156882, cu titlul De ce, cum și ce învăț?”, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 -2013, ”Investește în oameni!”.

La finalizarea proiectului De ce, cum și ce învăț?”, ISJ Alba înregistrează o serie de recorduri greu de atins, mai ales dacă avem în vedere că proiectul s-a derulat într-o perioadă atât de scurtă, de numai cinci luni.

  • În primul rând este vorba de numărul mare de participanți, 15.000, toți premiați, cu unul din premiile I. II, III sau cu premiul de participare. Pentru a atinge un număr atât de mare, au participat elevi din clasele III-XII din peste 60 unități de învățământ din județ. Aceștia au fost îndrumați de 100 de profesori. Suma totală acordată sub forma subvențiilor (premiilor de participare) și a premiilor a fost de 1.120.500 lei.
  • A fost realizată o aplicație software cu ajutorul căreia se pot organiza cele mai complexe și moderne concursuri online. Timpul în care a fost realizată este unul record, în mai puțin de 2 luni de la semnarea contractului.
  • Au fost realizate aproximativ 300 lecții și 300 teste de evaluare prin care se realizează o altfel de familiarizare cu disciplinele de studiu, dintr-o perspectivă integrată, transdisciplinară. Elevilor le-a plăcut abordarea și de aceea au parcurs mai multe materiale și au făcut mai multe puncte decât erau necesare pentru validarea participării la conurs.
  • Au fost parcurse un număr enorm de întrebări și exerciții propuse de profesori. Materialele realizate si exercițiile propuse au fost accesate de peste 1.500.000 de ori, numărul de puncte realizate la lecții și teste a depășit 3.000.000, ceea ce presupune că un număr cel puțin egal de întrebări și exerciții au fost rezolvate.
  • În ansamblu, punctele obținute de elevi sunt aproximativ în număr dublu celor minim necesare pentru desfășurarea în bune condiții a concursului. Acest lucru arată interesul lor pentru astfel de activități, precum și nevoia unor perspective integratoare, care să permită o depășire a disciplinarității și trecerea mai ușoară de la studiul teoretic la utilizarea în practică a lucrurilor învățate.
  • Recordul de puncte a fost stabilit de Ionela Maria Gog, din clasa a XI-a, de la Liceul „Dr. Lazăr Chirilă” din Baia de Arieș, care a realizat un total de 4684 puncte. Minimul necesar era de 100, iar în cazul în care se participa și pe secțiuni, minimul era de 200 puncte.

Grupul ţintă al proiectului a fost alcătuit din 15.000 de elevi din învățământul preuniversitar, din clasele III-XII, mediul urban și rural din județul Alba. Pentru participarea la acest concurs s-au oferit 14.650 premii, iar pentru lucrările realizate 350 premii I, II și III. Acestea au fost acordate pe clase și pe secțiunile concursului.

Proiectul a fost impplementat pe o perioadă de 5 luni (29.07.2015-28.12.2015), iar valoarea totală eligibilă a proiectului a fost de 4.384.148.00 lei, din care 3.288.111.00 lei reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă.

În spatele unei asemenea reușite au stat un număr mare de cadre didactice din echipele de management și de implementare, dar și interesul și efortul elevilor care au participat la concurs. Inspectoratul Școlar Județean Alba mulțumește tuturor celor implicați în organizare precum și participanților și îi felicită pentru această realizarea deosebită.

Manager Proiect,                                                                     Inspector Școlar General,

Prof. Ioan Vlașin                                                   prof. Marcela Eugenia Dărămuș

Despre Redacția ProAlba 30196 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*