Inițiere în TIC pentru persoane în căutarea unui loc de muncă, șomeri și persoane inactive din județul Alba

cursanti ticUna dintre activitățile proiectului „ȘANSA mea în ȚARA mea“ se concretizează în organizarea programelor de formare profesională. În derulare este cursul de de inițiere  „Competențe informatice-TIC”, seria a doua. Programul, cu o durată de 60 de ore, este organizat și susținut în Alba Iulia, de XEROM SERVICE S.R.L. Participanții au fost selectați de experții proiectului din rândul persoanelor în căutarea unui loc de muncă, șomerilor – cei mai mulți de lungă durată– și persoanelor inactive, în urma unor sesiuni (individuale și de grup) de informare, consiliere și orientare privind cariera.

Certificate recunoscute în țară și în statele UE

Pe parcursul derulării programului, cursanții învață de la experții proiectului cum să utilizeze funcțiile de bază ale unui sistem de operare(Windows); să folosească aplicații de editare și procesare text(Word) și  foi de calcul tabelar(Excel); să realizeze  prezentări electronice(Power point); să folosească internetul. Absolvenții vor primi certificate recunoscute pe piața internă a muncii și în statele Uniunii Europene. Pe lângă programul de „Competențe informatice-TIC“ , prin proiect sunt organizate și alte programe de formare: „Inițiere în Limba engleză“, „Agenți de vânzări“, „Competențe antreprenoriale“, „Cofetar“.

cursanti tic 1Experții proiectului vor furniza și servicii de mediere în vederea creșterii ratei de ocupare, dar și de asistență și consiliere pentru inițierea unei afaceri. Serviciile vor fi asigurate la sediul beneficiarului și partenerilor, dar și prin deplasarea specialiștilor proiectului în comunele și orașele din regiunile Centru și Nord Vest.

Proiectul „ŞANSA mea în ŢARA mea” este derulat de XEROM SERVICE SRL Alba Iulia, în parteneriat cu S.C 3 ART SRL Baia Mare și Asociația Pro Factum Alba Iulia. A demarat în data de 1 aprilie 2014, are o perioadă de implementare de 18 luni și un buget total de 5.632.100 lei. Este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investește în oameni!”, Axa prioritară: 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul major de intervenție: 5.1. „Dezvoltarea și implementarea măsurilor active de ocupare”.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21561 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*