Informații noi în cazul anchetei epidemiologice de la unitatea de panificație din Alba Iulia unde mai mulți angajați au fost infectați cu COVID-19

Citește și Precizări ale DSP Alba în cazul unității de panificație din Alba Iulia a cărei activitate a fost suspendată. Mai mulți angajați, contaminați cu COVID-19

“Revenim cu o serie de precizări privind ancheta epidemiologică de la societatea de panificație din Alba Iulia: azi, în laboratorul DSP Alba, au fost analizate, prin metoda pooling, 120 de probe provenite de la angajați și contacti direcți ai celor 6 persoane depistate pozitiv anterior, și anume patronul și 5 angajați de la sediul administrativ al societății (birouri). Probele au fost grupate câte 8. În cazul unuia dintre loturi, analiza de laborator a indicat că printre cele 8 probe analizate există 1 sau mai multi pozitiv. Pentru persoanele din acest lot va fi reluata mâine testarea individuală, urmând să se stabilească cei pozitivi. Este important de precizat că toate cele 120 de persoane se află izolate la domiciliu. DSP Alba a avut azi în lucru în total aproximativ 600 de probe”, au transmis, joi seara, reprezentanții DSP Alba.

Vineri, cei de la DSP au mai precizat următoarele: „Urmare a solicitărilor și interesului public crescut, DSP Alba a efectuat verificări și oferă următoarele clarificări. Grupa de 8 persoane din cadrul anchetei epidemiologice derulata la unitatea de panificație, ce urmează a fi retestata azi individual nu conține angajati ai societății, ci contacti directi  ai unor angajați (din grupul de 5  depistați pozitiv acum cateva zile). În grupa de 8 nu se afla niciun angajat din producție sau desfacere al unității. Comunicatul DSP remis azi noapte a fost unul corect și conform datelor deținute la acea ora târzie. Rugam populația sa evite panica, unitatea va fi redeschisa abia în momentul în care toate masurile dispuse de inspectori vor fi duse la îndeplinire și nu vor exista riscuri privind sănătatea publica.”

Tot DSP a transmis, vineri seara, că„în urma efectuării analizelor individuale ale celor 8 persoane din lotul care ieri a ieșit pozitiv în urma testării prin metoda pooling, a reieșit că O SINGURA persoana din grup este pozitivă, restul de 7 având rezultat negativ. Precizăm că persoana pozitivă nu este angajată a societății de panificație, ci este contact al unuia dintre cei 5 angajati de la birourile firmei găsiți deja pozitivi. De asemenea, menționăm că în izolare rămân timp de 14 zile persoanele cu rezultat pozitiv dar și familiile acestora. Pentru persoanele care au rezultat negativ nu exista restricții.”

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22082 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*