Informare a Primăriei Sebeș privitoare la ninsorile căzute în municipiu în ultima perioadă

Primăria Municipiului Sebeş vă informează că începând de marți, 16 ianuarie 2018, orele 17.00 și continuând în ziua de miercuri, 17 ianuarie 2018, începând cu orele 11.00, odată cu modificarea condițiilor atmosferice și căderile abundente de zăpadă, în municipiul Sebeş şi în localităţile aparţinătoare, au fost pregătite şi au intervenit, cu prioritate pe arterele principale, un număr de cinci autobasculante cu sărăriţă şi cu lamă, un utilaj cu lamă – în zona cartierelor de blocuri, un utliaj tip Wola (în zona Petrești), care curăţă zăpada aşternută pe carosabil şi împrăştie material antiderapant.

Pe strada Augustin Bena a fost înfundată canalizarea pluvială datorită acumulărilor de deșeuri și zăpezii degajate în rigole. Problema a fost remediată cu sprijinul SPAP Sebeș și Apa CTTA. De asemenea, echipele Apa CTTA alături de SPAP Sebeș intervin, la această oră, pentru remedierea unei defecțiuni la canalizarea de pe strada Peneș Curcanul. Situația pe raza localității este monitorizată cu sprijinul Poliției Locale Sebeș.

Reamintim tuturor cetăţenilor, precum şi agenţilor economici care îşi desfăşoară activitatea în municipiul Sebeş, că odată cu răcirea vremii şi apariţia fenomenelor naturale specifice iernii (zăpadă, gheaţă sau polei), au obligaţia de a curăţa perimetrul  proprietăţii (trotuare, rigole, etc.),  pentru a evita producerea de evenimente neplăcute. Potrivit prevederilor Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Sebeş nr. 64/2017, aruncarea zăpezii din curţi proprietate personală pe căile publice de acces şi parcarea autovehiculelor, în perioada de iarnă, astfel încât să fie stânjenită funcţionarea utilajelor de deszăpezire a localităţii şi necurăţarea zăpezii imediat după depunere şi a gheţii de pe trotuarele din faţa imobilelor pe care le deţin sau le administrează, în vederea asigurării circulaţiei normale a pietonilor precum şi, în cazul formării poleiului, a neutilizării materialelor antiderapante, se sancţionează cu amendă de la 800 lei până la 1000 lei pentru persoane fizice şi cu 1.000 lei până la 1.500 lei pentru persoane juridice.

Conform buletinului meteorologic, în intervalul 16.01.2018 ora 17.00 și 18.01.2018, ora 22.00, se înregistrează intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ și depuneri de polei.

Pentru informaţii sau sesizări, autoritățile locale vă stau la dispoziție la numărul de telefon 0258-731004 sau numărul scurt al Poliției Locale a Muncipiului Sebeș, 0358-919.

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 17754 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*