Infectat cu coronavirus, un bărbat din Alba Iulia a luat avionul spre Anglia

În supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a fost înregistrat la data de 22.01.2021 un dosar penal, având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor prev. de art. 352 C.pen., constând în aceea că:

În data de 16.01.2021, o persoană de sex masculin cu domiciliul pe raza municipiului Alba Iulia a primit un rezultat echivoc la un test pentru detectarea coronavirusului Sars-Cov-2, motiv pentru care în data de 17.01.2021 a fost testat din nou.

În data de 17.01.2021, în jurul orei 17, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Alba au încercat în mod repetat să îl contacteze telefonic, însă nu au reușit și i-au comunicat prin e-mail rezultatul pozitiv al testului. Ulterior, în seara aceleiași zile, persoana de sex masculin s-a deplasat la aeroportul din Sibiu și s-a îmbarcat într-un avion cu destinația Anglia.

Precizăm că activităţile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate în Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului, cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 24045 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*