Inedit: Arta, modalitate de prevenire a consumului de droguri

Mircea Trifu

Consumul de droguri a ajuns să reprezinte şi în ţara noastră, un fenomen de amploare, aflat într-o expansiune îngrijorătoare. În prezent, prevenirea şi combaterea traficului şi consumului de droguri sunt considerate prioritate naţională, dar şi o necesitate a comunităţii, astfel  în data de 20.06.2012 în cadrul Penitenciarului Aiud, trupa de teatru „Batista cu Eter” din cadrul Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia va prezenta piesa de teatru „Prima dată” autor elevul  Sorin Lodoabă, piesă realizată în cadrul proiectului „FII FREE”.

În acest mod, organizatorii evenimentului –  Penitenciarul Aiud, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba şi Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia –  intenţionează să aducă în atenţia participanţilor dimensiunea fenomenului drogurilor şi totodată să prezinte funcţia specifică a artei, din perspectiva utilizării acesteia ca modalitate de petrecere benefică a timpului liber.

Prin acest parteneriat se urmăreşte pe de o parte transmiterea prin intermediul spectacolului teatral de mesaje cu caracter antidrog, iar, pe de altă parte, se doreşte atragerea persoanelor private de libertate către actul de cultură în scopul oferirii de alternative.

În cadrul evenimentului va fi  subliniată importanţa luptei antidrog şi utilizarea tuturor resurselor pentru stoparea consumului de droguri, promovarea unei atitudini de apropiere faţă de consumatorii de droguri şi reintegrarea lor în societate, în detrimentul atitudinii generale de marginalizare a acestora.

Aceată acţiune se înscrie în calendarul activităţilor pentru marcarea Zilei Internaţionale de Luptă Împotriva Traficului şi Consumului Ilicit de Droguri 26 iunie 2012.

продвижениепрограмма взломать пароль вай фай

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22500 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*