Inconștiență în timpul pandemiei, pe șoselele din Alba

Mircea Trifu

La data de 26 aprilie 2020, în jurul orei 20.50,  pe DN 7, pe raza comunei Săliștea, un tânăr de 27 de ani, din comuna Săliștea, în timp conducea un autoturism, într-o curbă, a pierdut controlul asupra acestuia și s-a răsturnat în afara părții carosabile. În urma accidentului conducătorul auto a suferit leziuni corporale ușoare.Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a evidenţiat faptul că era sub influenţa băuturilor alcoolice, valoarea rezultată fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.De asemenea, polițiștii au constatat că tânărul nu a putut justifica deplasarea sa, în condițiile stării de urgență, motiv pentru care a fost sancționat contravențional, în conformitate cu prevederile ordonanțelor militare. Față de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului. 

La data de 24 aprilie 2020, în jurul orei 01.30 polițiștii din Cugir l-au depistat pe un bărbat de 42 de ani, din comuna Pianu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Victoriei din Cugir, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 24 aprilie 2020, în jurul orei 08.00, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier al IPJ Alba, l-au depistat pe un bărbat de 44 de ani, din Teiuș, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Victoriei din Cugir, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 26 aprilie 2020, în jurul orei 23.50, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos l-au depistat pe un tânăr de 27 de ani, din comuna Meteș, în timp ce conducea un autoturism, pe drumul comunal din localitatea Lunca Meteșului, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22545 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*