A început campania de donații “Un calculator pentru viitor”

 Asociația Your Educated Society (YES) răspunde nevoii de sprijin pentru elevii defavorizați și demarează campania de donații “Un calculator pentru viitor”, sub eticheta #1calculator.
   Campania își propune implicarea celor preocupați de educația și dezvoltarea copiilor, printr-un apel pentru donații de telefoane inteligente, tablete, laptopuri și calculatoare tip desktop. Aceste dispozitive vor ajunge în școlile care au identificat elevi care nu-și permit și nu au acces la tehnologie și informație.
   Este evidentă nevoia acestor elevi de a ține pasul cu colegii lor de clasă, mai ales în această perioadă, când cursurile și lecțiile se desfășoară în mediul virtual.
   Cu sprijinul Ministerului Educației, campania “Un calculator pentru viitor” strânge donațiile și le distribuie reprezentanților școlari din țară pe baza unui proces verbal de predare-primire, astfel încât să sa asigure că beneficiarul final este elevul.
   Campania este deschisă tuturor celor care își doresc să faciliteze micșorarea prăpastiei dintre unii elevi și colegii lor, distanță de care nu se fac vinovați nicidecum copiii. Persoane fizice, companii, entități guvernamentale și neguvernamentale pot aduce un aport important, cu un gest minim, prin donarea de aparatură.
   Statisticile sunt îngrijorătoare. Potrivit datelor Ministerului Educației, sunt peste 250.000 de copii care nu au sub nicio formă acces la tehnologie, adică nu dețin un dispozitiv cu care să se conecteze la internet. Un sondaj IRES arată aproape 1 milion de elevi care nu dețin un dispozitiv propriu și trebuie să apeleze la dispozitivele altor persoane.
   Un singur telefon inteligent, de exemplu, reușește să ajute un elev. Un calculator poate ajuta mai mulți copii ai unei familii defavorizate. Este inimaginabilă pentru cetățeanul modern imposibilitatea de a naviga pe internet și de a fi complet deconectat de la realitatea secolului 21. Însă aceasta este realitatea elevilor care nu au această fereastră către viitor și care sunt sortiți să rămână în urmă, fără vina lor.
Website-ul proiectului #1calculator este www.1calculator.ro/.
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 25393 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*