Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu i-a binecuvântat pe copiii şi tinerii ocrotiţi în Casa de tip familial „Sfântul Andrei” din Vingard

casa de tip familial 2Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei s-a aflat astăzi, 11 decembrie, în mijlocul copiilor şi tinerilor ocrotiţi în Casa de tip familial „Sfântul Andrei” din Vingard. Ierarhul nostru le-a pus la suflet copiilor şi angajaţilor un cuvânt de binecuvântare şi mângâiere. Înaltpreasfinţia Sa şi-a exprimat preţuirea pentru personalul centrului social care le oferă acestor copii multă dragoste, povaţă înţeleaptă şi un zâmbet prietenos iar pe copii i-a îndemnat să aprecieze ceea ce primesc. „Misiunea noastră pe pământ este să fim solidari cu semenii noştri şi să le stăm aproape în lipsurile, suferinţele şi speranţele lor. Asta aşteaptă de la noi Mântuitorul nostru Iisus Hristos care a spus: <Aşa cum v-am iubit Eu pe voi, aşa şi voi să vă iubiţi unul pe altul>. Părintele Ioan Stănilă din Vingard împreună cu cei ce slujesc în acest aşezământ, urmând îndemnul Sfântului Apostol Pavel, s-au îmbrăcat cu simţăminte de îndurare şi de bunătate. În felul acesta reuşesc să ofere copiilor asistenţă socială, dar mai ales o vorbă bună şi un zâmbet prietenos. Aceasta este Liturghia fratelui care ne conferă calitatea de ucenici ai lui Hristos” a precizat Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei cu prilejul vizitei la Casa de tip familial din Vingard.

casa de tip familialCopiii au primit cu bucurie binecuvântările şi sfaturile duhovniceşti din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Irineu şi i-au mulţumit cu colinde şi poezii. La finalul vizitei, ierarhul nostru le-a oferit copiilor iconiţe şi cadouri cu prilejul Sfintelor sărbători de iarnă. Ne bucurăm că astăzi Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu a venit să ne viziteze. Toţi copiii erau nerăbdători să-l vadă pe ierarh în mijlocul lor, să-i binecuvânteze, să le dea sfaturile pentru viaţă ca să ajungă oameni de omenie, oameni de cinste ai societăţii în care trăim” a precizat părintele Ioan Stănilă coordonatorul Casei de tip familial „Sfântul Andrei” din Vingard.

Casa de tip familial „Sfântul Andrei” din Vingard a fost înfiinţată în anul 1999 şi funcţionează în cadrul reţelei sociale a Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. În carul acestui aşezământ sunt ocrotiţi în prezent 12 copii şi tineri cu vârste cuprinse între 4 şi 21 de ani. Copiii frecventează şcoala din sat şi liceele din Alba Iulia iar două dintre beneficiare sunt studente.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21561 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*