În minivacanța de 1 Decembrie, polițiștii din Alba au dat amenzi de peste 87.000 de lei. Au fost reținute 35 de permise de conducere

actiune ipj alba 09În perioada 28 noiembrie – 02 decembrie 2015, cu ocazia minivacanţei prilejuită de sărbătorirea Sfântului Andrei şi a Zilei Naţionale a României, 1 Decembrie, poliţiştii din Alba au fost la datorie şi au acţionat pentru liniştea şi siguranţa cetăţenilor din judeţul nostru.

În această perioadă, 419 poliţişti din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigare a fraudelor, investigaţii criminale, transporturi şi arme, au acţionat folosind 252 de mijloace auto, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică precum şi asigurarea unui trafic rutier în condiţii de siguranţă.

Poliţişti au fost organizaţi în patrule de ordine şi siguranţă publică şi au colaborat cu jandarmii şi poliţia locală, astfel că în această perioadă nu au fost înregistrate evenimente grave de tulburare a ordinii şi siguranţei publice.

Marţi, 1 Decembrie, peste 180 de poliţişti au acţionat, alături de celelalte forţe ale Ministerului Afacerilor Interne, cu preponderenţă în municipiul Alba Iulia, pentru asigurarea unui climat de ordine corespunzător, pentru prevenirea accidentelor rutiere şi fluidizarea traficului rutier, pe durata manifestărilor publice prilejuite de sărbătorirea Zilei Naţionale.

Totodată, poliţişti de la rutieră, criminalistic şi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale au reprezentat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba la parada militară organizată în municipiul Alba Iulia, cu același prilej.

În cele 4 zile, poliţişti din structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigare a criminalităţii economice şi arme, explozivi şi substanţe periculoase, au constatat 44 de infracţiuni, din care 25 de natură judiciară, 2 la Codul Silvic, 16 la regimul rutier şi una de altă natură.

Totodată, au fost aplicate 436 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 87.817 lei, din care 68 la Legea 61/1991 republicată pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 357 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 11 la alte acte normative.

Dintre sancţiunile la regimul circulaţiei rutiere, 107 au fost aplicate pentru viteză excesivă, 2 pentru lipsa anvelopelor de iarnă, iar restul au fost aplicate pentru alte abateri.

Au fost reţinute 35 de permise de conducere şi au fost retrase 14 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii au avut, în total, 159 de intervenţii la evenimente, din care 142 au fost sesizate prin SNUAU 112.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 29598 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*