În luna decembrie, transportatorii rutieri vor organiza un protest național

tirCa urmare a neindeplinirii de catre Ministerul Transporturilor a promisiunilor asumate si semnate de ministrul Transporturilor Relu Fenechiu cu  reprezentantii Confederatiei Nationale Rutiere (CNR) in luna mai, s-a luat hotararea promovarii si sustinerii unui protest national, organizat de transportatorii rutieri in luna decembrie 2013.

Transportatorii au adaugat o noua cerinta referitoare la returnarea unei cote parti din acciza, de minim 130 euro/1.000 litri carburanti profesionali dupa modelul existent in toate tarile membre UE. Introducerea unei majorari a accizei din carburanti cu 7 eurocenti, precum si modificarea subita a recalcularii nivelului accizelor la carburanti in raport cu inflatia este considerata de breasla o masura abuziva cu impact direct in segmentul tuturor transportatorilor rutieri.

In textul minutei asumate dar neindeplinite ce doar a suspendat protestele din luna Mai, se regasesc aceleasi probleme nerezolvate de infrastructura rutiera inexistenta, fiscalitate exagerata deghizata in lupta impotriva firmelor pirat, legislatie rutiera nationala rectificata sau completata lunar si lipsa de sustinere a activitatii de transport.

Modificarile legislative discutate in CDS si agreate de CNR si de celelalte patronate zac de luni de zile printre niste sertare prafuite in timp ce transportatorii se straduie sa faca fata contextului economic din ce in ce mai dificil precum si abuzurilor comise de angajatii ministerului de resort.

In ultimele luni Confederatia Nationala Rutiera a solicitat deschiderea la dialog  a noului ministru al Transporturilor, inaintand totodata propuneri legislative concrete catre Guvern, Ministerul Muncii si Ministerul de Finante, incluzand solutii pentru combaterea evaziunii fiscale, insa adresele oficiale ale CNR nu au primit raspuns.

Doamna Ministru Ramona Manescu a refuzat intalnirile cu reprezentantii patronatelor membre CNR.

In conditiile in care nici angajamntele asumate in primavara si nici solicitarile curente ale transportatorilor nu vor fi puse in practica exista premisele ca la inceputul lunii Decembrie activitatea in transporturi sa se opreasca pentru o perioada nedeterminata.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 18453 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*