În doar două zile, polițiștii din Alba au dat amenzi de peste 135.000 lei. Au fost vizați agenții economici și mijloacele de transport

politistiPentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică pe perioada premergătoare Sfintelor Sărbători ale Floriilor, Paştelui Ortodox şi Catolic, efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba continuă activităţile specifice.

Astfel, în primele două zile de desfăşurare a acestor acţiuni, poliţiştii judeţului Alba au executat controale la 72 de agenţi economici, oprind şi verificând 427 de mijloace de transport. Rezultatele nu au întârziat să apară, fiind astel constatate 5 infracţiuni de evaziune fiscală şi alte 20 de infracţiuni la alte genuri de infracţiuni. Totodată au fost aplicate 463 de contravenţii, din care 371 le regimul circulaţiei rutiere, 40 pentru încălcarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 32 la Legea 12/1990-republicată, restul constituind alte abateri de la normele legale în vigoare. Valoarea contravenţiilor aplicate se ridică la suma de 135.810 lei. De asemenea, în urma controalelor efectuate poliţiştii au confiscat produse şi băuturi în valoare de 7,703 lei. Reamintim  faptul că activităţile poliţiştilor ce se vor desfăşura în perioada 1-19 aprilie, vizează în principal verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale de comercianţii care desfășoară activităţi de comercializare a mărfurilor şi produselor specifice acestei perioade, în scopul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale. Totodată efectivele de poliţie de pe raza întregului judeţ vor acţiona şi în vederea prevenirii şi combaterii activităţilor ilegale din  domeniul comercializării alcoolului şi produselor alcoolice, iar poliţiştii rutieri vor lua măsurile necesare şi vor acţiona în consecinţă pentru reducerea riscului rutier şi desfăşurarea în condiţii optime a circulaţiei rutiere. De asemenea în cadrul acţiunii se urmăreşte şi documentarea activităţii infracţionale a unor suspecţi de comiterea de infracţiuni, precum şi finalizarea cercetărilor în dosarele penale aflate în lucru.

Exemple:

1.Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au reuşit documentarea activităţii infracţionale a suspectului Nicolae P., de 44 ani, din Alba Iulia. În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că este autorul a trei furturi de cabluri de cupru din imobile aflate în fază de construcţie de pe raza municipiului Alba Iulia, fapte comise în perioada 30.11.2013 – 24.02.2014. În continuare, faţă de suspect se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de „furt calificat”. Bărbatul a fost totodată  reţinut pe o perioadă de 24 ore, fiind depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Alba, urmând ca în cursul acestei zile să fie  prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cu propunerea de arestare preventivă.

2. Poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Alba Iulia, cu sprijinul celor din cadrul Serviciului pentru Operaţiuni Speciale Alba, l-au identificat pe D.P., de 19 ani, din comuna Pianu, ca fiind autorul a două furturi de combustibil comise în data de 27/28.01.2014 şi respectiv 28/29.01.2014, pe raza municipiului Alba Iulia. În  sarcina acestuia s-a retinut faptul că în noaptea de 27/28.01.2014, a sustras cantitatea de 600 litri motorina din doua autobasculante ce se aflau parcate in curtea unei societăţi comerciale cu sediul pe soseaua de centura a municipiului Alba Iulia. De asemenea, în noaptea de 28/29.01.2014, a sustras cantitatea de 130 litri motorina din doua utilaje parcate în cartierul Partos din municipiul Alba Iulia.

3. Agenţii de poliţie din cadrul Postului de Politie Galda de Jos l-au depistat pe R.M. de 27 de ani, din jud. Sălaj, care efectua acte de comerț cu legume (mere) în alte locuri decât cele autorizate de primării. Față de acesta s-a luat măsura sancționării contravenționale conform art. 1, pct. b din Legea 12/1990-republicată, cu amendă în valoare de 500 lei, iar cantitatea de 162 kg de mere în valoare de 312.66 lei a fost ridicată în vederea confiscării.

4. Poliţişti din cadrul Politiei Municipiului Blaj au efectuat  6 controale la persoane fizice şi 4 controale la societăţi comerciale de pe raza comunei Şona, ocazie cu care au fost identificate 22 pachete ţigări de provenienţă românească  şi 1.750 ml. alcool, fără documente de provenienţă. Poliţiştii au aplicat un număr de 4 sancţiuni contravenţionale la Legea nr.12/1990 – republicată, în valoare de 20.000 lei, şi au ridicat în vederea confiscării suma de 33 lei, sumă care nu era evidenţiată în casa de marcat.

5. Efective de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Blaj, l-au surprins în flagrant pe Aurel C., de 60 ani, din municipiul Blaj, care pescuia pe râul Târnava Mare, folosind o undiţă cu lansetă şi avea asupra sa o cantitatea de 17 bucăţi peşti.            Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării de la suspect undiţa, iar ei 17 peşti au fost redaţi mediului acvatic viu în prezenţa unui reprezentant al AJVPS Blaj. In continuare poliţiştii efectuează cercetări faţă de bărbat sub aspectul comiterii infracţiunii de „pescuit prin orice metode al reproducătorilor in perioada de prohibitie”, fapta prev. si ped. de art.64 lit.b din OUG nr. 23/2008-republicată privind pescuitul si acvacultura.         

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21769 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*