În cadrul proiectului „Decenţă şi respect pentru vulnerabili”, Alba Iulia s-au desfășurat seminarul, conferința și workshop-ul „Prezenți în educație”

prezenti in educatie 02Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale şi Persoanelor Vârstnice împreună cu partenerul, Agrafics Communication, au organizat în data de 6 noiembrie, la Alba Iulia, în cadrul proiectului “Decenţă şi respect pentru vulnerabili”, conferința, seminarul și workshop-ul cu tema PREZENȚI ÎN EDUCAȚIE.

În cadrul conferinței și seminarului, speakerii Chirilă Sorin Valerian, director general al DGASPC Alba Iulia și Mândroc Mirela, sociolog la DGASPC Alba Iulia, au prezentat perspectivele de abordare ale abandonului școlar: cea psihologică, interacționistă și perspectiva constrângerii externe. În urma studiilor realizate s-a constatat că România are cea mai mare rată de abandon din Europa (18%).

În cadrul workshop-ului speakerii mai sus menționați au inițiat un exercițiu interactiv în urma căruia au identificat soluții pentru scăderea ratei abandonului școlar și modalități de intervenție pentru a-l preveni atunci când apar anumite semnale.

Atât la conferință, la seminar, cât și la workshop au participat peste 50 de persoane printre care: reprezentanți ai DGASPC Alba Iulia, persoane din grupul țintă, reprezentanți ai mass media, reprezentanți ai unor ONG–uri și reprezentanți ai Agrafics Communication.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 29598 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*