În atenția dascălilor! Un tânăr autor își oferă, gratuit, cartea profesorilor de limba română din licee

cartile pe fataVictor Miron, un tânăr autor, își oferă gratuit cartea de debut tuturor profesorilor de limba română din licee. Cartea lui, intitulată Cărțile pe față (vezi aici trailer), a fost lansată în 9 octombrie la Cluj-Napoca. În ea, autorul spune povestea campaniei de promovare a lecturii Cărțile pe față și detaliază motivele care îl fac pe el să citească minim o oră pe zi. „Cartea este dedicate doamnei Mariana Muthu, profesoara mea de limba română din liceu, datorită căreia am devenit cititor. Din păcate, dânsa nu mai este printre noi și prin acest gest vreau să îmi arăt recunoștința pentru activitatea dascălilor. Cartea a fost tipărită cu sprijinul celor de la Primăria Alba Iulia, cărora țin să le mulțumesc pe această cale”, spune Victor Miron.
Acțiunile de promovare a lecturii initiate în cadrul campaniei Cărțile pe față sunt la fel de ieșite din comun ca acestă gratuitate pentru profesori. În carte sunt prezentate acțiuni deja implementate, ca: reduceri inedited pentru oamenii care au poză de profil pe Facebook citind o carte, service auto cu bibliotecă, intrare gratuită la Grădina Botanică dacă ai o carte la tine, cabinet stomatologic anticariat, transport gratuit cu autobuzul dacă citești pe durata călătoriei – idee propusă primarului Emil Boc în direct la radio, semne de carte cu mesajul „Dacă aștepți un semn pentru a citi o carte, acesta e semnul” dar și modul în care au ajuns să devină ambasadori ai campaniei: Horia-Roman Patapievici, Adrian Despot de la Vița de Vie sau Andi Moisescu. De asemenea, în ziua lansării cărții la Cluj-Napoca, a existat un taxi gratuit pentru cititori (vezi video de la lansare).
„Majoritatea oamenilor devin cititori în liceu așa că rugămintea noastră pentru profesorieste ca ei să împrumute cartea și elevilor. Am fost să prezentăm Campania noastră în rândul mai multor clase de liceu. Elevii au reacționat foarte bine și s-au arătat dornici să citească mai mult.”, mai declară Victor Miron. Profesorii care doresc această carte sunt rugați să trimită un mesaj pe pagina de Facebook a campaniei unde să își spună adresa și liceul la care predau.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 20203 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*