În acest weekend, polițiștii din Apuseni au confiscat 255 de pomi de Crăciun tăiați ilegal, și 21 de metri cubi de material lemnos

Mircea Trifu

brazi craciunAcțiunile polițiștilor din Apuseni, pentru combaterea ilegalităților silvice, au continuat și la sfârșitul săptămânii trecute.

Astfel sâmbătă, 12 decembrie 2015, polițiștii Postului de Poliție Bucium, în timp ce acționau împreună cu polițiștii din Abrud, au depistat în trafic, pe DJ 107 I, o autoutilitară, condusă de un bărbat de 51 de ani, din Abrud, care transporta 120 de pomi de Crăciun, fără documente legale de proveniență și transport. Șoferul autoutilitarei a fost sancționat contravențional, conform art. 19 din Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, iar pomii de Crăciun au fost confiscați.

Tot sâmbătă, polițiștii Postului de Poliție Gârda de Sus, în timp ce acționau cu jandarmi ai Postului de Jandarmi Montan Arieșeni și lucrători silvici, au depistat doi localnici ce transportau cu căruțele, un număr total de 115 de pomi de Crăciun, tăiați ilegal. Ambii bărbați au fost sancționați contravențional, iar pomii de Crăciun au fost confiscați.

Duminică, 13 decembrie, poliţiştii rutieri din Cîmpeni au depistat în trafic, pe DN 75, două autoturisme, conduse de bărbaţi din comunele Vidra şi Poiana Vadului, care transportau un număr total de 20 de pomi de Crăciun. Întrucât şoferii autoturismelor nu au putut prezenta documente legale de provenienţă şi transport pentru pomii de Crăciun transportaţi, au fost sancţionaţi contravenţional, conform art. 19 din Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar pomii au fost confiscaţi.

De la debutul Planului de acţiune „Sărbători în siguranţă”, poliţiştii din judeţul Alba au confiscat un număr total de 936 de pomi de Crăciun. Acţiunile de combatere a tăierilor, transportului şi comercializării ilegale de pomi de Crăciun, vor continua şi în perioada imediat următoare.

 

La data de 12 decembrie 2015, polițiștii din Bistra, au oprit pentru control, o autoutilitară condusă de un bărbat de 41 de ani, din comuna Bistra, încărcată cu 21,8 metri cubi de material lemnos. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că materialul lemnos era transportat ilegal, șoferul autoutilitarei neputând prezenta documente legale de proveniență și transport pentru buștenii, de esență molid, transportați. Materialul lemnos a fost indisponibilizat, în vederea confiscării, iar șoferul autoutilitarei a fost sancționat contravențional.

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22545 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*