În acest weekend, polițiștii din Alba au dat amenzi de peste 131.000 de lei în urma unei acțiuni

amendaÎn perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba vor desfăşura zilnic acţiuni care vizează protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, combaterea infracţiunilor de natură economică, a celor comise prin violenţă, a celor la regimul circulaţiei rutiere, a furturilor, dar şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale.

Controalele efectuate, în zilele de sâmbătă, 12 aprilie şi duminică, 13 aprilie, de structurile de investigare a fraudelor, investigaţii criminale, ordine publică, poliţie rutieră, transporturi şi acţiuni speciale s-au concretizat în constatarea a 12 infracţiuni, dintre care una de evaziune fiscală. De asemenea au fost aplicate 525 sancţiuni contravenţionale, din care 417 pentru nerespectarea regulilor privind circulaţia pe drumurile publice, 57 pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 39 pentru abateri privind comerţul, restul constituind alte încălcări ale normelor legale în vigoare. Valoarea sancţiunilor aplicate este de lei 131.105. Cu ocazia acestor acţiuni au fost verificaţi 120 agenţi economici şi oprite în vederea efectuării de controale, 628 mijloace de transport. Au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în cuantum de 4.401 lei.

Exemple:

Poliţiştii Serviciului Rutier Alba au oprit, pentru control în trafic, duminică, 13 aprilie a.c., ora 1800,  pe strada Regimentul V Vînători, din municipiul Alba Iulia, o autoutilitară condusă de B.O., de 36 ani, din județul Arad, care transporta cantitate de 779  kilograme melci vii,  fără a deţine documente legale de provenienţă.

Faţă de bărbat a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, conform prevederilor articolului 1, lit. e din Legea nr.12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, republicată, iar ca măsură complementară s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a cantității transportate în valoare de 1.246 lei .

Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Blaj, l-au surprins pe Costel B., de  56 ani, din Blaj,  în timp ce pescuia, în perioada de prohibiţie,  cu o undiţă, pe râul Târnava Mare, şi avea asupra sa un recipient din plastic în care se aflau şapte peşti vii.

Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării undiţa, iar peştii au fost redaţi mediului acvatic viu.

In continuare se efectuează cercetări, sub aspectul comiterii infractiuni de „pescuit prin orice metode al reproducatorilor in perioada de prohibitie”, fapta prevăzută şi pedepsită de articolul 64 litera b, din OUG 23 din 5 martie 2008, privind pescuitul si acvacultura.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 18453 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*