Vineri: S-a redeschis piața volantă din cartierul Cetate din Alba Iulia

Mircea Trifu

piata volantaVineri, 3 mai, de la orele 8:00, în parcarea fostei policlinici din cartierul Cetate din Alba Iulia, s-a redeschis piața volantă. Este o iniţiativă a Consiliului Judeţean Alba, care, împreună cu Primăria municipiului Alba Iulia, sprijină producătorii în desfacerea directă a legumelor, fructelor, a mierii, a produselor lactate din gospodăriile proprii. În acest mod sunt eliminate verigile intermediare, iar producatorii agricoli sunt uşor de identificat.

Câştigul va fi cu siguranţă atât al vânzătorilor care îşi pot vinde mai uşor produsele într-un cadru adecvat cât şi al cumparatorilor care găsesc produse proaspete, de calitate din gospodăriile sau fermele din judeţ.

Încrederea micilor producători în funcţionalitatea acestui tip de piaţă a crescut, iar acest lucru s-a concretizat prin creşterea numărului fermierilor de la un an la altul şi prin creşterea ofertei de produse sănătoase, proaspete, direct de la producător.

Aceste tip de piaţă este funcţională pe termen lung în măsura în care cumparatorii încurajeaza consumul de produse agroalimentare locale. Acesta este de fapt şi scopul organizaţiei Slow Food Alba Transilvania din judeţul Alba, iniţiată de Consiliul Judeţean Alba, organizaţie care promovează un stil de hrană sănătos cu produse alimentare furnizate de micii fermieri locali.

Piaţa organizată are loc în fiecare zi de vineri a săptămânii, este dotată cu 40 mese de piaţă, are asigurate servicii de salubritate şi sursă de apă. Toate acestea sunt puse la dispoziţia producătorilor în mod gratuit.

Organizatorii au elaborat şi un regulament de funcţionare pe care comercianţii trebuie să îl respecte şi care asigură o bună desfăşurare a acestei activităţi, după modelul pieţelor volante europene.

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22528 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*