Imagini: Nervi întinși la maxim. S-a ridicat bariera de la intrarea în Cetatea Alba Iulia. Pe BANI

Regulamentul privind parcarea cu plată în Cetatea Alba Carolina poate fi citit pe site-ul Primăriei Alba Iulia

bariera alba iulia 13După o săptămână de probe, luni, 23 februarie, a fost prima zi în care bariera de acces în Cetatea Alba Carolina, împreună cu sistemul de taxare, au intrat în funcțiune. Din spusele șoferilor și a angajaților Poliției Locale din Alba Iulia, se pare că încă de la primele ore ale dimineții la ieșirea din Cetate s-a produs haos și s-a lăsat cu înjurături. Coloana de mașini care se întinde până în apropierea Catedralei Reîntregirii a fost doar una din problemele create de sistemul de taxare. Deasemenea, pe parcursul zilei au apărut defecțiuni la barieră și la aparatul de taxare. Majoritatea șoferilor sunt nemulțumiți de acest sistem și practic spun că este o tâmpenie. Nu au lipsit nici incidentele mai „grave”. Două mașini au fost lovite de bariera aflată în coborâre, iar o ambulanță a fost cât pe ce să o „ia din plin”.

În acest sens, reprezentanții administrației locale, prezenți la fața locului, au spus că au observat problemele, iar în perioada următoare, împreună cu firma care a montat barierele vor încerca să găsească soluții mai bune pentru operațiunile intermediare de la momentul accesării barierei până la validarea plății la ieșire.

Citește și S-au DEFECTAT barierele de la intrarea în Cetatea Alba Iulia. „Vorbele de bine” ale șoferilor au „omorât” softul

„Sperăm ca în timp aceste lucruri să creeze cât mai puține dificultăți și neajunsuri. Ne așteptăm ca în timp să se formeze un obicei și o practică mai bună, atât de partea celor care operează bariera, cât și de partea celor care o folosesc și o accesează.”, a spus Mihai Coșer, purător de cuvânt al Primăriei Alba Iulia.

În momentul de față nu se pune problema mutării sau renunțării la barieră, în schimb vor fi studiate și evaluate toate posibilitățile dacă un alt amplasament, mai aproape de interiorul Cetății, este benefic pentru a rămâne această zonă de parcare scutită de taxă.

Vă reamintim faptul că taxa de acces este de 2 lei/oră, iar Regulamentul privind parcarea cu plată în Cetatea Alba Carolina este disponibil pe site-ul Primăriei Municipiului Alba Iulia: www.apulum.ro.

Vedeți mai jos ce au spus șoferii despre sistemul de taxare, precum și declarațiile purtătorului de cuvânt al Primăriei Alba Iulia în legătură cu sistemul de taxare.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22950 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*