Imagini: Mii de oameni au asistat la parada militară de la Alba Iulia, desfășurată cu ocazia Zilei Naționale. A fost unul dintre cele mai așteptate momente!

parada militara 1 decembrie 2015 60În 2015, parada militară organizată la Alba-Iulia cu prilejul Zilei Naţionale a României a fost constituită din peste 1200 de persoane din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi Serviciul Român de Informaţii.

Citește și Programul manifestărilor de la Alba Iulia, dedicate Zilei Naționale. Sunteți așteptați, în Orașul Unirii, la „Festival de România”

În dispozitivul de defilare au participat 60 de mijloace tehnice, inclusive aeriene,  din dotarea acestor instituţii. Comandantul paradei a fost generalul de brigadă Adrian Ciolponea, locțiitorul comandantului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.

Ministerul Apărării Naţionale a fost reprezentat de militari care aparţin Forţelor Terestre, Forţelor Aeriene, Forţelor Navale şi Centrului de Comunicaţii şi Informatică.

Citește și Foto: La mulți ani, Alba Iulia! La mulți ani, România! Ziua Națională a debutat în Orașul Unirii cu o serie de momente solemne

parada militara 1 decembrie 2015 48De asemenea, alături de aceştia, în alcătuirea dispozitivului de defilare au intrat şi camarazii lor mai tineri, studenţii Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu şi elevii Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba-Iulia. Numeric, cei mai mulţi militari din totalul trupelor armatei (1000 de persoane)  participante la paradă, aparţin Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, care a contribuit cu 700 de militari (şi 30 de mijloace tehnice).

Citește și Foto: Sute de oameni, prezenți la Alba Iulia la primirea Soliilor din Cetățile de Scaun și la sosirea ștafetelor militare. La mulți ani, România!

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au fost compuse din specialişti ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Poliţiei Judeţului Alba şi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (140 de persoane). Şi din cadrul acestui minister, colegii încă aflaţi în instituţii de învăţământ, elevii Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşanu” din Cluj-Napoca, au făcut parte din blocul de defilare pentru paradă. La sărbătoarea românilor de la Alba-Iulia, Serviciul Român de Informaţii a fost prezent cu detaşamente constituite din 60 de militari şi mijloace tehnice din dotare.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 25392 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*