Imagini: ”Academia Doamnelor” din Alba Iulia și-a deschis porțile. ASR Principesa Maria a României, Andreea Esca, Valerie Cioloș și Gianina Corondan, prezente la eveniment

1 academia doamnelorJoi, 15 octombrie 2015, și-a deschis, oficial, porțile singurul centru comunitar de resurse dedicat în intregime femeilor din localitățile ce alcătuiesc Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba, „Academia Doamnelor”. Centrul oferă un spațiu multifuncțional pentru evenimente, cursuri și worshopuri de dezvoltare personală, consiliere individuală, ateliere de creaţie, destinate creării unei structuri cadru de schimbare a percepției femeii în societate, depășirii steriotipurilor culturale și  promovării culturii antreprenoriale.

2 academia doamnelorPrezentă la eveniment, Andreea Esca și-a început discursul cu cel mai celebru intro de pe piața de televiziune din România, adaptat, de această dată,  pentru vizita ei în orașul Marii Uniri.

Bună dimineața România, bună dimineața Alba Iulia”

Aplaudată la scenă deschisă (mai degrabă într-o sală arhiplină) , Esca a avut un discurs degajat. Tonică, la fel ca de obicei, jurnalista de televiziune le-a spus  celor prezenți faptul că e o mare patrioată dar  le-a dezvăluit și un episod din avionul care o aducea înspre Alba Iulia, la inaugurarea „Academiei Doamnelor”

3 academia doamnelor”Aseară, după jurnal, am plecat către spre Alba Iulia și, în avion, aveam un domn în stânga, un domn în dreapta și, la un moment dat, m-au întrebat:
„unde mergeți
. Le-am spus că la Alba Iulia și-au răspuns: “dar ce, e 1 Decembrie?

Tot în apluazuzele celor din sală, Andreea Esca a continuat:” Nu cred că trebuie sa fie, neapărat,  1 Decembrie ca să ajungem la Alba Iulia. E adevărat că nu am mai fost aici de foarte mulți ani dar mă bucur că s-a ivit această oportunitate. (…) aseară (n.r. miercuri) m-am plimbat puțin prin Cetate (..) (nu știu cum sună dar eu am un simț patriotic atunci când văd lucrurile făcute frumos și când văd că se mișcă ceva …sunt o optimista incurabilă

4 academia doamnelorAlături de Andreea Esca, la inaugurarea Centrului au mai fost prezente, ca invitate,  Geanina Corondan și Valerie Cioloș.

O prezență cu totul aparte a fost cea a Alteței Sale Regale, Principesa Maria a României. ASR a a vizitat Centrul proaspăt inaugurat și a primit din partea Asociației Intercomunitare de Dezvoltare Alba Iulia cadouri simbolice, între care un prosop și o trăistuță, țesute de mână.

5 academia doamnelorLegat de „Academia Doamnelor” din Alba Iulia, primarul Hava declară următoarele: „Stim că ele, doamnele, sunt cele care pun orice în valoare. Am reușit un lucru bun, dar totuși modest, comparativ cu ce ar merita să primească toate femeile în fiecare zi. Am reușit să transformăm un spațiu nedorit de nimeni, ca multe altele din oraș, într-o clădire plină de viață, oferindu-le un loc în care doamnele să se facă auzite, să creeze și să materializeze idei pentru o comunitate, respectând spiritul și dorința doamnelor de a reuși și răzbate.”

6 academia doamnelor“Academia Doamnelor “ este situată  în Alba Iulia, strada Gladiolelor nr.3A, pe amplasamentul fostei cetrale termice din spatele cinematografului Dacia. Valoarea totală a proiectului implementat în cadrul programului de finanțare europeana PSDRU 2007-2013 este de 2 127 962 lei. Proiectul a avut două componente. Una a vizat reamenajarea acestei clădiri, iar cealaltă a oferit unui număr de aproximativ 580 de persoane, în majoritate femei, din arealul Asociației Intercomunitare de Dezvoltare Alba (AIDA), şansa de a urma cursuri gratuite de calificare, perfecţionare sau specializare. 7 academia doamnelorTotodată, ele au primit consiliere personalizată în carieră, dar şi consiliere antreprenorială, în cazul celor care au dorit să îşi înceapă propria afacere. Circa 350 de femei au participat la programe de calificare şi recalificare, alte 230 de persoane având şansa de a urma cursuri de specializare şi perfecţionare. Totodată, în cadrul proiectului au fost organizate şi 11 caravane în fiecare comunitate aparţinătoare arealului AIDA. 40 de persoane au beneficiat de consiliere antreprenorială în cadrul proiectului. O parte dintre acestea şi-au deschis propriile afaceri, unele reuşind chiar să acceseze finanţări europene. 8 academia doamnelorProiectul a fost implementat de Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia în parteneriat cu Asociaţia AGORA Alba Iulia – organizaţie neguvernamentală care activează în domeniul educaţiei şi serviciilor sociale din anul 2006, SC DAD Expertise SRL – furnizor acreditat de formare profesionala a adulţilor cu o experienţă în derularea proiectelor cu finanţare prin POSDRU şi Instituto de Formacion Integral, S.L.U, partener transnaţional – companie cu o vastă experienţă în ceea ce priveşte furnizarea de servicii de consultanţă în formare profesională şi de asemenea cu o amplă experienţă în implementarea proiectelor POSDRU.

9 academia doamnelor10 academia doamnelor11 academia doamnelor12 academia doamnelor13 academia doamnelor

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23689 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

3 Comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*