Ieși din relația toxică cu electricele vechi! Scapă acum de deșeurile electrice și electrocasnice! Acțiune de colectare în municipiul Alba Iulia

Protejează-ți sănătatea și mediul în care trăiești! Participă la acțiunea de colectare a deșeurilor electrice și electronice din Municipiul Alba Iulia, care va avea loc în perioada 21-22iunie 2019. Organizatorii campaniei, Primăria Municipiului Alba Iulia și Serviciul Local de Colectare Alba, oferă cetățenilo rservicii gratuite de colectare a deșeurilor electrice. Acțiunea are și character educativ cu privire la importanța colectării aparatelor electrice vechi sau stricate, fiind susținută de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec.

Chiar dacă ți-a fost apropiat pentru un timp, televizorul, frigiderul sau orice alt aparat electric ajuns la capătul puterilor emană toxicitate și în casa și viața ta! Desparte-te de el ușor și în siguranță. Iată cum poți face asta în cadrul acțiunii de colectare din Alba Iulia: în perioada21-22iunie, sună la TelVerde 0800 444 800 pentru preluarea gratuită de la domiciliu a deșeurilor electrice sau vino între orele 09:00 -17:00, la punctele provizorii de colectare amenajate în următoarele locuri din oraș:

  • cartier Cetate – Bd.Transilvania, zona BCR
  • cartier Centru – intrarea în Piața Centru dinspre Infogrup
  • cartier Ampoi 3 -zona magazinului Dacia

Pentru deșeurile electrice predate, deponenții pot câștiga, prin tragere la sorți, unul dintre premiile oferite în cadrul unei tombole ce va fi organizată cu ocazia acestei acțiuni de colectare. Tombola va avea loc pe 24 iunie 2019, la Primăria Municipiului Alba Iulia, începând cu ora12:00. Premiile sunt: 1 x aspirator, 1x cuptor microunde digital, 2x fier de călcat, 2x mixer bucătărie, 3x cafetieră.

Colectarea deşeurilor electrice nu este un process complicat pentru nimeni, nici pentru cetăţeni, nici pentru persoanele juridice! Serviciul Local de Colectare Alba, prin numărul apelabil gratuity TelVerde 0800 444 800, asigură permanent preluarea gratuită a deșeurilor electrice grele sau voluminoase, direct de la domiciliu, sediu de firmă sau instituţie, prin simpla programare telefonică. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare.

De ce trebuie să colectăm DEEE?

Studiile arată că în societatea de astăzi sunt mai multe aparate electrice – cum ar fi telefoane mobile, computer sau televizoare – decât oameni. Se estimează că până în 2020 fiecare om va deține, în medie, 6 aparate. În ultimii 10 ani, achiziția de aparate noi a crescut exponențial, ceea ce este un lucru foarte bun, căci fără tehnologie nu am ține pasul cu vremurile.

Legislația specific și obligativitatea colectării selective a DEEE are ca motivații principale protecția mediului, a sănătății populației și a resurselor pământului de efectele negative, iremediabile, ale deșeurilor electrice, mai ales în contextual unei creșteri continue a numărului de aparate electrice existente în casele oamenilor.

Deşeurile electrice au în structura lor componente non-biodegradabile, ce conţin substanţe toxice. Ajunse la groapa de gunoi sau în natură, aceste substanţe poluează solul, aerul şi apa, ne afectează tuturor sănătatea.

Alege să respecți nu doar legislația, ci întreaga comunitate din care faci parte și, mai ales, mediul înconjurător – colectează deșeurile electrice! Fii mereu informat – intră pe http://www.rorec.ro, http://www.colecteaza.roși pe http://www.facebook.com/asociatiarorec.ro.

 

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22082 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*