Idee de afacere profitabilă: Cum să îți deschizi o agenție de pariuri

Au trecut aproape 20 de ani de când în România au început să prindă teren casele de pariuri sportive. Dacă inițial au fost doar câțiva curajoși care s-au aventurat să pășească în acest tip de business, ulterior, piața s-a lărgit, iar acum casele de pariuri au început să răsară ca ciupercile după ploaie, chiar și în mediul rural. Ca să nu mai vorbim de agențiile de pariuri  online, care sunt puzderie pe internet. Te-ai gândit cum ar fi dacă te-ai lansa în afaceri și ai deschide, în franciză, o agenție de pariuri sportive? Dacă te-ai săturat să fii angajat și să depinzi de salariul oferit de actualul angajator, ești pasionat de sport, jocuri de noroc și pariuri, atunci trebuie să citești acest articol care ți-ar putea clarifica câteva lucruri despre ce înseamnă să deschizi o casă de pariuri.

Franciza, calea sigură spre business-ul de pariuri

Cea mai sigură cale de a te lansa în lumea pariorilor care fac afaceri, nu a celor care doar pun bilete, este să deschizi o franciză. Adică o casă de pariuri care funcționează independent, dar care face parte dintr-o rețea de case de pariuri, deja cunoscută pe piață. Asta înseamnă că tu vei avea business-ul tău, dar vei folosi numele, regulile și designul firmei de la care preiei dreptul de utilizare. Atenție, însă, dacă nu ești pasionat de sport și pariuri sportive, nici nu are sens să îți irosești banii ca să cumperi o franciză. Dar, poți să înveți într-un timp relativ scurt, dacă îți dorești cu adevărat. Și nici măcar nu trebuie să bați la pas toate casele de pariuri din orașul tău. E suficient să intri, online, pe site-urile de pariuri și să vezi cum funcționează.  De pildă, Betano. Este o agenție de pariuri online, ce și-a câștigat deja încrederea clienților și ai cărei administratori nu sunt cu siguranță pe pierdere. Așadar, află totul despre Betano, dacă intri pe site-ul agenției și acolo vei găsi chiar și câteva ponturi pe care orice parior trebuie să le știe. În special unul care se gândește să și facă antreprenoriat în acest domeniu. 

Obligațiile celui care preia franciza

Ca și client, în momentul în care preiei franciza trebuie să plătești o sumă de bani, stabilită de fiecare furnizor în parte. În funcție de notorietatea firmei, crește și prețul francizei. Oricum, să nu te aștepți ca taxa să fie mai mică de 4.000 de euro.  Apoi, trebuie să deții un spațiu de minimum 15 – 20 de metri pătrați, în care să deschizi agenția. Nu trebuie să fie proprietate personală, sunt acceptate și spațiile închiriate, însă plata chiriei îți revine ție. Spațiul trebuie să aibă și mobilierul necesar și, posibil calculatoarele. Dar există și firme de pariuri care oferă în franciză și partea de electronice. De asemenea, tot ție îți revine sarcina să găsești angajați și să le plătești salariile. De cealaltă parte a baricadei, operatorul îți va oferi partea de software. Adică, în agenția ta vei avea aceleași servicii, ofertă sportivă și cote ca orice altă sucursală din rețeaua în care ești și tu.

Din ce câștigi bani

Odată demarată toată afacerea, vei începe să îți faci clientela și să rulezi banii din pariuri. Dacă optezi să pui în agenție și câteva aparate de tip slot machines, atunci vei încasa și de acolo niște bani.

Ca să ai succes cu business-ul tău, studiază mai intâi zona unde vrei să deschizi agenția, ca să nu te bagi direct în gura concurenței. Iar dacă nu ai încredere deplină în calitățile tale de antreprenor, fă un curs de specialitate și cu siguranță vei reuși să gestionezi mai bine toate provocările. 

Sursa foto: shutterstock.com

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21143 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*