Ianuarie 2018: Admitere pentru 700 de locuri în școlile jandarmeriei. Detalii pentru cei interesați

Pentru reducerea deficitului de personal, la nivelul MAI s-a stabilit un pachet de măsuri, una dintre cele mai importante fiind creșterea cifrei de școlarizare la instituțiile de învățământ postliceale.

 

În perioada 13 – 21 ianuarie 2018, va avea loc un examen de admitere, conform graficelor publicate de fiecare dintre unitățile de învățământ aparținând Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Un astfel de examen în luna ianuarie reprezintă o premieră pentru Ministerul Afacerilor Interne.

Sunt scoase la concurs 700 de locuri, astfel:

  • Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” – Drăgăşani – 350 de locuri.
  • Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” – Fălticeni – 350 de locuri.

Cererile de înscriere se depun până la data de 5 decembrie 2017, la unitățile de recrutare, respectiv la structurile de resurse umane ale unităților teritoriale și centrale din Jandarmerie potrivit specialității pentru care optează candidații  și în raport de domiciliul/reședința înscrisă în cartea de identitate.

În vederea recrutării de concurenți pentru admitere, s-a realizat o cercetare sociologică cu scopul de a identifica motivele pentru care actualii elevi s-au îndreptat către instituțiile de învățământ ale MAI, iar siguranța locului de muncă a fost opțiunea cel mai des invocată. Alte repere sunt legate de statutul social și de pasiunea pentru meserie.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21777 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*