Horațiu Josan, primarul municipiului Aiud, nemulțumit de „situația jenantă” din Consiliul Local, la cea mai recentă ședință extraordinară

Mircea Trifu

horatiu josan 01Ca urmare a ședinței extraordinare din data de 15 aprilie 2016, ședință care avea prevăzute pe ordinea de zi, două proiecte întocmite de aparatul de specialitate al primarului, doresc să prezint cetățenilor municipiului nostru, situația, spun eu  jenantă, în care s-a aflat Consiliul Local al municipiului Aiud.

Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare, se aflau, așa cum spuneam, două proiecte, unul dintre ele fiind proiectul privind aprobarea desfășurării evenimentului ”Gala Recunoștinței”, eveniment dedicat aniversării a 25 de ani de administrație publică aiudeană.

Așa cum a fost prezentat și în raportul întocmit de aparatul de specialitate, Consiliul Local al municipiului Aiud a aprobat prin Hotărârea 261 din data de 17 decembrie 2015 calendarul principalelor evenimente care urmau a fi organizate în anul 2016 în municipiul nostru de către Primărie și Consiliul Local.

Printre evenimentele aflate pe acest calendar, aprobat de Consiliul Local, a fost cuprins și evenimentul intitulat ”Gala Recunoștinței”.

Am considerat că, anul acesta, împlinindu-se 25 de ani de administrație publică, trebuia să inițiez un proiect, prin care, municipiul nostru să celebreze acest sfert de secol de când au avut loc primele alegeri democratice la nivelul municipiului nostru.

Acest eveniment nu s-a dorit a fi unul festivist, ci unul decent, prin care să ne arătăm respectul și mulțumirea față de toți primarii, viceprimarii și consilierii locali, care au fost în slujba cetățeanului în acești 25 de ani.

De asemenea, având în vedere faptul că în toți acești ani municipiul nostru a devenit o urbe europeană și prin relațiile de înfrățire sau colaborare cu 7 orașe din Europa, respectiv câte unul din Portugalia, Franța, Federația Rusă, Grecia și Germania și două din Ungaria, iar la începutul lunii mai Aiudul se va înfrăți cu orașul Soltvadkert din Ungaria, am considerat ca la aceste manifestări să fie invitată și o delegație a fiecărui oraș înfrățit cu localitatea noastră.

Tuturor aleșilor locali aiudeni, cât și primarilor orașelor partenere, din momentul încheierii parteneriatului cu municipiul Aiud, am dorit să le înmânăm, în semn de apreciere, diplome și plachete aniversare personalizate, în cadrul unei ceremonii solemne.

Din păcate, acest eveniment a fost primit cu reticență de o parte a membrilor Consiliului Local Aiud, atât în ședința ordinară de la sfârșitul lunii aprilie, cât și în ședința extraordinară convocată în data de 15 aprilie 2016.

Din cei 19 consilieri ai municipiului nostru au fost prezenți doar 11, însă 2 dintre cei prezenți, după ce au semnat condica de prezență, au hotărât să părăsească sala de ședințe a Consiliului Local, lăsând astfel organul deliberativ al municipiului Aiud în lipsă de cvorum.

Repet, consider că este o atitudine jenantă și care nu face cinste unui Consiliu Local al unui municipiu, cu atât mai mult cu cât ideea organizării acestei ”Gale a Recunoștinței” avea la bază chiar respectul și aprecierea față de toți aleșii locali care s-au succedat în acest sfert de secol la conducerea administrativă a Aiudului.

Primarul municipiul Aiud

Mihai Horațiu Josan

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22528 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

1 Comment

  1. Ce să aniversăm in Aiudul acesta…sărăciea din el…mizieria ,dezordinea…lipsa locurilor de muncă…să jucam cu burta goală…fara bani…etc
    S-au ca de obicei să vă simtiti bine doar voi…stiti voi care…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*