Hans Knall, un nou început la Koln, vineri la „Lumea şi noi”

knallVineri, 17 octombrie, de la ora 20.30, la TVR Internaţional, îl veţi cunoaşte pe Hans Knall, un muzician originar din Alba Iulia şi cunoscut pentru stilul experimental şi veţi afla povestea lui din Germania.

Muzician pop-rock (compozitor, chitarist, claviaturist) din Alba Iulia, de origine germană, Hans Knall n-a intenţionat niciodată să plece din ţară, obţinând în anii ’70 – ’80 succese importante cu formaţii ca Mass Media ori Raid, întotdeauna la limita muzicii cu expresia nouă, cu experimentul. O melodicitate ciudată, dar plăcută, în acord cu versurile uneori încifrate.

knall 2În primii ani ’90, Hans îşi clarifică deja un stil recognoscibil – ca să nu spunem unic – şi astăzi. O jumătate de disc la Electrecord este primul pas înainte în libertate, după care încearcă un alt gen de desprindere, spre mijlocul deceniului, stabilindu-se la Stuttgart. În paralel lucrează în ţară: un disc proiect cu grupul Kappa, girat de Mihai Pocorschi, nu apucă să fie editat, în contextul transformării showbiz-ului românesc.

Pe de altă parte, trioul Hans Knall (cu Gabi Şuster şi Alik Dascălu) înregistrează din plin şi va primi girul casei de discuri Alpha Sound pentru albumul – casetă “By the Frontiers”. Knall revine în ţară cu forţe proaspete – basistul Johann Hentz (din proiectul german Empty Pockets), tot român, îl va însoţi în grupul Eminenţa Cenuşie, cu care înregistrează un nou material discografic – “Dubla magie” (un concept de Nicoleta Bărbat).

knall 1De cinci ani Hans s-a relocat la Koln, un oraş pe care îl consideră mai potrivit pentru muzica sa; în premieră, emisiunea pune în undă noile încercări de studio cu Vlad Ferariu. Pe de altă parte, ediţia recuperează arhive inedite cu Mass Media, Raid, Empty Pockets, Mircea Florian şi românii Electroshock (stabiliţi în acelaşi oraş). La ei va fi şi ultima staţie din Koln a poveştilor cu cântec, după un survol al nordului Europei.

Sursă: TVR International

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22937 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*