Grupul Skepsis continuă turneul Comedia dell Arte în Alba. Vezi unde vor avea loc următoarele spectacole

skepsisGrupul Skepsis continuă turneul Comedia dell Arte în judeţul Alba cu spectacole în localităţile Aiud,  Alba Iulia şi Cugir. Turneul este susţinut prin proiectul „Teatru Medieval”, proiect finanțat de Fundația Comunitară Alba prin programul „Fondul pentru Cultură”, program care are ca partener național Asociația pentru Relații Comunitare. Până acum, prima parte a turneului a fost un succes, spectacolele propuse publicului din Sebeş şi Galda de Jos atrăgînd sute de spectatori.

Prin proiectul „Teatru Medieval” se doreşte familiarizarea populaţiei cu un gen de teatru foarte popular în Italia medievală, care prin natura personajelor (cu măşti, cu vestimentaţie viu colorată, reprezentând anumite prototipuri sociale generale ale epocii medievale), dar şi a intrigilor pieselor era destinat în primul rând reprezentaţiilor stradale sau din pieţele publice, unde publicul era diferit din punct de vedere al vârstei şi al categoriilor sociale. Pe lângă dimensiunea de culturalizare, se conturează şi dimensiunea socială a proiectului, pentru că turneul a vizat localităţi în care se resimte o nevoie diversificare a vieţii socio-culturale.

Următoarele reprezentaţii vor fi oferite publicului după cum urmează:

– joi, 22 august, de la orele 19, la Aiud, în cadrul Taberei Internaţionale de Artă Plastică „Inter-Art”Aiud, ediţia XVIII;

– sâmbătă, 31 august, ora 19.00, Alba Iulia, pe treptele Sălii Unirii (Piaţa Cetăţii)

joi, 19 septembrie, Cugir

Proiectul are ca parteneri locali Fundația „Inter-Art” Aiud, Tipo-Rex, Casa Veronica, Loco Profiles, Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 20590 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*