Grupare infracţională organizată, specializată în operaţiuni cu substanţe psihoactive, destructurată. Liderii rețelei, din Alba Iulia

mascati

Procurorii DIICOT au reținut 10 persoane. Acestea vor fi prezentate, joi, la Tribunalul Alba, cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia și ai Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au destructurat o  grupare infracţională organizată, specializată în operaţiuni cu substanţe psihoactive. 74 de persoane urmează să fie conduse la audieri.

 La data de 23 martie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Alba Iulia au efectuat 19 percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Hunedoara şi Cluj, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializate în operaţiuni ilegale cu substanţe cu efecte psihoactiv.

 Din cercetări a reieşit că, în perioada 2015 – 2016, cei doi lideri ai grupării, ambii din municipiul Alba Iulia, ar fi constituit un grup infracţional organizat, la care ulterior ar fi aderat şi alte persoane, în scopul preparării şi comercializării substanțelor cu efecte psihoactive. Aceştia ar fi procurat, din străinătate, materia primă folosită la fabricarea substanţelor interzise, iar ulterior le-ar fi preparat, în mod artizanal, într-un laborator improvizat. Ar fi obţinut astfel substanţe cu efecte psihoactive, pe care le-ar fi pulverizat pe plante uscate şi mărunţite şi pe care le-ar fi porţionat în plicuri cu o greutate medie de un gram. Membrii grupării ar fi comercializat substanţele astfel obţinute în judeţele Alba, Cluj şi Hunedoara. Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii au descoperit aproape 2 kilograme de substanţe folosite pentru obținerea produselor finite, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.La sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Alba Iulia, vor fi conduse 74 de persoane, din care 16 sunt bănuite de trafic de droguri de risc și operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive. Acţiunea se desfăşoară cu sprijinul poliţiştilor  din structurile de combatere a criminalităţii organizate din Hunedoara, Sibiu şi Cluj-Napoca, precum şi al poliţiştilor  din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba şi al jandarmilor. Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţei Române.

Poliţia Română avertizează cu privire la pericolul consumului de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, denumite generic etnobotanice. Aceste substanțe sunt obţinute în laborator si acționează direct asupra sistemului nervos central, putând avea consecinţe ireversibile.

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 20203 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*