„Grădinița și școala interculturală de vacanță”, un proiect finanțat în proporție de 90% de Primăria Sebeș

Asociația „EVELYNE” Sebeș, un proiect îndrăzneț: „Grădinița și școala interculturală de vacanță”, finanțat 90% de Primăria Municipiului Sebeș (2.500 lei).

Asociația „EVELYNE”, în parteneriat cu: Grădinița „HEIDI” , Liceul German,  Liceul Tehnologic, Clubul Elevilor, Trupa de dansuri săsești Sebeș, vor derula proiectul, în lunile iulie și august 2022

Scopul proiectului este dezvoltarea activitătilor alternative, nonformale in vederea promovării traditiilor interculturale locale si de invătare a limbii germane.

Grupul ţintă este constituit din 150 de preșcolari și elevi de la: Grădinița „HEIDI” Sebeș, Centrul de îngrijire copii „HEIDI”  de tip Before & after school al Asociației „EVELYNE” Sebeș. Liceul Tehnologic Sebeș, Liceul German Sebeș, Clubul Elevilor, Trupa de dansuri săsești Sebeș şi 15 cadrele didactice. Pe lângă aceștia, voluntarii Asociației „EVELYNE” vor fi implicați în unele activități în vederea derulării proiectului în bune condiții.

În contextul actual am identificat  nevoile survenite în mediul educațional, când procesul educațional trebuie să se reinventeze și să se adapteze tot mai multor schimbări precum: tehnologia (predarea mixtă, online, tradițională), dinamica pieței muncii (cu o consecință imediată în ceea ce privește supravegherea copiilor mici), precum și ritmului din ce în ce mai alert cu consecințe imediate asupra sănătății tuturor, supravegherea și organizarea timpului liber al copiilor și elevilor devine din ce în ce mai greu de gestionat de către familie.

Timpul liber, este un capital valoros în dezvoltarea copilului, astfel că, devine din ce în ce mai stringentă, nevoia  de dezvoltare a unor alternative prin care copiii și elevii, să poată fi îndrumați și coordonați de persoane calificate în organizarea și petrecerea timpului liber din vacanțele școlare în mod activ, dar relaxant.

Pornind de la vorbele lui Nicolae Iorga:  „Nu te odihnești pentru ceea ce ai făcut, ci pentru ceea ce vei face …”,  am alcătuit un program de activități care să contribuie la stimularea implicării voluntare a copiilor în activităţi recreativ-instructive, cu promovarea şi valorizarea potenţialului individual şi de grup a acestora, precum şi însuşirea, pe termen scurt şi lung, a unor alternative real-educative de petrecere a timpului liber, învățarea limbii germane  și promovarea tradițiilor interculturale locale.

 

 

 

Despre Redacția ProAlba 30144 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*