Grădinița cu P.P. ,,Dumbrava minunată,, desfășoară în această perioadă de izolare/carantină -,,Grădinița de acasă,,

În această perioadă, te poți simți repede copleșit de ceea ce auzi sau vezi la televizor. Cu atat mai greu este sa fii copil sau adolescent în acest context provocat de COVID-19, cand școlile și grădinițele nu mai funcționează și nu avem o certitudine cand ne vom relua activitatea.

Pentru forografii de la activitățile grădiniței accesați pagina de Facebook AICI

Copiii ratează activități importante, dar mai ales interacțiuni obișnuite de zi cu zi, cum ar fi discuțiile cu colegii, cu educatoarea, cu personalul grădiniței etc.

De aceea ei se pot simți uneori izolați, triști, neliniștiți sau dezamăgiți, că nu pot face ceea ce-și doresc, dar ei trebuie sa fie siguri de un lucru: nu sunt singuri în aceste momente, alături de ei sunt în primul rând părinții, dar și dascălii lor. Am cugetat mult în aceasta perioadă, despre cum putem să-i sprijinim pe părinți în așa fel încât să nu devenim tracasanți, dar în același timp împreună să găsim cele mai potrivite mijloace de petrecere a timpului liber al copiilor.

Copiii mici au nevoie de organizarea timpului pentru a nu se plictisi și de a selecta modalități cât mai variate de petrecere a timpului în această perioadă.

În acest sens, colectivul cadrelor didactice de la GRĂDINIȚA CU PROGRAM PRELUNGIT „DUMBRAVA MINUNATĂ” din Alba Iulia,  în parteneriat cu părinții preșcolarilor desfășoară în această perioadă ,,GRĂDINIȚA DE ACASĂ,,.

Toate cadrele didactice au propus părinților activități diversificate, care au captat atenția și implicarea preșcolarilor, iar părinții au fost foarte receptivi, realizând chiar și alte activități educative în plus cu copilașii lor. Grădinița noastră a participat și la Campania ,,Totul va fi bine,, în cadrul căreia copilașii au realizat desene vesele și curcubee care să redea speranța tuturor în aceste zile triste.

Din gama variată de activități propusă de noi, amintim: activitățile practic – gospodărești, activități de gătit, de frământat aluat, de pregătit salate, sandwich-uri haioase, dulciuri – care îi încântă pe copii în mod deosebit, mai ales dacă le desfășoară împreună cu părinții; audiție și citire de povești; activități matematice cu jucării, fișe și cu diverse obiecte din casă, numerație, forme geometrice, formare de grupe; activități pentru dezvoltarea psihomotrică: jocuri muzicale, dans pe melodii pentru copii, gimnastică; activități de dezvoltare personală: ne aranjăm hainele, facem ordine în cameră, aranjăm patul, contra cronometru; vizionare online și live a diverselor grădini zoologice ale lumii,muzee, teatre online; activități practice: colaje și confecționare din diverse materiale: cartoane, pahare de unică folosință, acuarele, hărtii, lipici, frunze, bucăți de material textil etc, a unor fluturași, insecte, căsuțe, avioane și altele la alegerea copiilor; experimente variate: ,,Cum se formează ploaia?,, , ,,Balonașe de săpun,, , ,,Cum se varsă râul în mare?,, cu materiale din gospodărie ca spuma de păr, făină, apă, colorant alimentar; confecționare de copăcei cu flori din pop-corn; tablouri folosind diverse tipuri de semințe;  picturi pe diverse suporturi neconvenționale: pietre, bucati de carton reciclat, bucati de faianta, lemn etc.

Fiind în anotimpul de primăvară, un gen de activități foarte îndrăgit de copii este grădinăritul, plantarea de flori, semănatul în grădină sau în ghivecele din balcon, ghivece care au fost decorate de către copii în moduri haioase și vesele. O altă activitate propusă, în parteneriat cu Teatrul de Păpuși ,,Prichindel,, din Alba Iulia este vizionarea pe internet, a spectacolelor de povești pentru copii realizate de actorii teatrului. O altă campanie la care participă grădinița noastră în această perioadă este ,,Joacă-te cu mine!,,- în cadrul căreia cântăm online împreună cu Ana Maria Rusu, folosind diverse obiecte din casă.

Suntem alături de părinți prin intermediul grupurilor online cu aceștia și le sugerăm în continuare să stabilească un program al zilei pentru copil care să cuprindă timp de joacă, timp pentru conversații cu prietenii pe face-time, skype, timp pentru vizionare de spectacole online, teatre, timp pentru desenat, modelat, scriere etc.

Faceți loc distracțiilor de tot felul în familie, asigurați un echilibru între discuții și distractii, oferiți ocazii de a-și exprima trăirile prin intermediul celor 100 de limbaje ale copiilor.

Cu nădejdea că vom trece cât mai repede peste această perioadă, abia așteptăm să ne revedem sănătoși la grădiniță, iar timpul acesta pe care îl petrecem acasă să fie destinat în primul rând unei mai bune comuniuni cu familiile noastre, realizând activități vesele și de calitate împreună.

Director, prof. Vârtei  Aurora

Responsabil cu promovarea imaginii, prof.înv.preșc. Nicola Nicoleta Alina

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 24664 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*