Gianina Crihan, elevă a Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia, performanță deosebită la Olimpiada Națională de Limba Engleză

În perioada 22-26 aprilie 2019 s-a desfășurat, la Ploiești, Olimpiada Națională de Limba Engleză, concurs la care ne-au reprezentat, cu succes, elevi ai școlilor si liceelor din județul Alba.

Liceul cu Program Sportiv a reușit o performanță deosebită, prin participarea elevei Gianina Crihan, calificată la fazele naționale a patru olimpiade, respectiv cea de limbă română, de limbă engleză, de lingvistică și a olimpiadei Ionel Teodoreanu. Elevă în clasa a VII-a, Gianina este un exemplu pentru fiecare dintre noi, prin consecvența, perspicacitatea și ambiția de care a dat dovadă în pregătirea pentru acest examen important. Sub îndrumarea doamnei profesor Roxana Mureșan, eleva a reușit să obțină un rezultat de excepție, respectiv locul 5 pe țară și mențiune, acesta fiind cel mai bun rezultat al lotului olimpic al județului nostru în acest an. Gândurile Gianinei, în fața acestei experiențe unice, dezvăluie un copil matur, mânat de o modestie și pasiune admirabile.

“Momentul în care am aflat de calificarea mea la olimpiada națională de limba engleză s-a păstrat presărat atât cu bucurie, cât și cu teamă, în sufletul meu. Până în acel moment, motivația mea de a participa la un astfel de concurs consta doar în iubirea nemărginită pe care o simțeam față de limba engleză, cântecul inimii mele. Dar, odată cu sosirea acestei vești în viața mea, am început să simt o presiune inexplicabilă de a excela la un concurs de un nivel atât de mare. Desigur, această presiune se datora doar dorinței mele de a nu-mi dezamăgi colegii, profesorii, părinții și… pe mine însămi. Cu toții ne-am întrebat, la un moment, dat cum putem scăpa de aceste sentimente negative. Și eu mi-am pus această întrebare și, cu ajutorul părinților și a doamnei diriginte Roxana Mureșan, am aflat un răspuns la care nu mă așteptam. Am simțit pe propria piele că pot să dau tot ce e mai bun dacă nu mă gândesc la rezultatul final, ci la experiența din prezent, fiind sigură că, orice s-ar întâmpla, am făcut cu sufletul meu și din pasiunea pe care o simt. Olimpiada națională de limba engleză nu a fost doar un simplu concurs. Pentru mine, personal, a fost un prilej de cunoaștere și descoperire de sine, am avut ocazia să învăț cum să-mi controlez sentimentele și să pun ce iubesc mai presus de orice trofeu sau premiu de pe această lume. Am cunoscut tineri cu suflete pure, de aur și am legat prietenii strânse. Aș vrea să închei menționând un citat de Aldous Huxley, scriitor englez: Experiența nu e ceea ce i se întâmplă unui om, ci ceea ce face acel om cu ce i se întâmplă.”

Per aspera, ad astra, Gianina!

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21520 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*