Gheorghe Beleiu, candidatul PRO România pentru Primăria Alba Iulia, propune cetățenilor o ADMINISTRAȚIE PARTICIPATIVĂ

Gheorghe Beleiu, candidatul PRO România pentru Primăria Alba Iulia, propune cetățenilor o ADMINISTRAȚIE PARTICIPATIVĂ
Administrația participativă este, în opinia mea, cel mai democratic și mai eficient mod de a administra orașul. Sunt convins că, împreună cu colegii din PRO România, putem schimba modul în care orașul este condus și putem transforma administrația locală într-o instituție în care deciziile sunt luate împreună și în acord cu cetățenii.
Ceea ce le propunem albaiulienilor este un model de bugetare participativă, o modalitate mai eficientă de cheltuire a banului public, care consolidează comunitatea și face ca bugetele publice să fie cheltuite într-un mod transparent, echitabil și eficient.
Bugetul participativ este un instrument de management deschis, inclusiv și transparent, un instrument care permite participarea reală și activă a cetățenilor la buna guvernare a orașului. În acest fel, cetățeanul va decide, în mod direct, care sunt obiectivele către care vor fi direcționați o bună parte din banii alocați investițiilor publice.
Administrația participativă implică:
–    participarea cetățenilor la decizia publică;
–    informarea cetățenilor cu privire la deciziile administrației publice locale;
–    controlul cetățenilor asupra cheltuirii banului public;
–    utilizarea constantă a consultărilor publice;
–    transparența decizională.
Îmi doresc un oraș în care proiectele de investiții să treacă prin consultări publice reale și transparente. Îmi doresc un oraș în care PUZ-urile la nivel de cartiere, regulamentele parcărilor rezidențiale și publice, investițiile în rețele de utilități, construirea de creșe și orice investiție făcută de administrație să fie rezultatul unui dialog permanent cu cetățeanul și un răspuns la nevoile comunității.

Gheorghe Beleiu, candidatul PRO România pentru Primăria Alba Iulia
 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 26798 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*