Generatorul de curent Diesel – important în orice domeniu de activitate

Electricitatea – descoperirea care dă viață aparaturii din jurul nostru, ușurându-ne cu mult sarcinile de zi cu zi. Ce ne facem atunci când aceasta nu mai vine însă în ajutorul nostru? Cum penele de curent pot fi destul de frecvente, este necesar ca pentru asigurarea funcționării aparaturii, în anumite cazuri vitală, să avem la dispoziție un model performant de generator Diesel. Sau unul pe gaz, acum depinde care sunt nevoile noastre.

Utilizarea generatorului nu trebuie văzută ca fiind un lux, ci ca o necesitate într-o lume în care electricitatea este necesară oricărui domeniu de activitate. Putem spune că există arii în care utilitatea unui astfel de aparat este chiar vitală, întreruperea curentului aducând cu sine pierderi extraordinare, uneori ireparabile.

Indiferent dacă vorbim despre fabrici de producție, hale industriale, centre de date, hoteluri, restaurante sau despre spitale, funcționarea optimă, neîntreruptă, a activității în cadrul acestora este susținută de un grup electrogen în cazul în care alimentarea cu curent electric este întreruptă.

De ce să alegi un generator de curent Diesel?

Avantajele pe care un generator de curent Diesel le aduce industriei în cadrul căreia este folosit au în vedere aspectele tehnice, care țin de funcționalitate și de siguranța în utilizare.

Pornind de la tipul de combustibil folosit (motorina), putem trage o primă concluzie despre avantajele oferite de un generator de curent Diesel: eficiența sporită din punct de vedere al consumului redus (chiar la jumătate), prin folosirea unei cantități mai mici de combustibil. De asemenea, prețul motorinei este mai mic decât cel al benzinei.

Motorina este un combustibil a cărui utilizare este mai sigură, deci riscul ca generatorul de curent Diesel să se supraîncălzească până la manifestarea unei eventuale defecțiuni iremediabile este redus considerabil (grație modului de aprindere al acesteia, prin compresie, nu prin scânteie, cum se întâmplă în cazul benzinei). De altfel, durata de exploatare a generatoarelor Diesel poate fi de până la trei ori mai mare decât cea a modelelor pe benzină, datorită ușurinței de întreținere (care presupune doar schimbarea periodică a uleiului de la motor).

Cât de importantă este deținerea unui generator Diesel?

Practic, generatorul de curent Diesel este prezent în orice domeniu de activitate, de la cel industrial până la cel medical și cel informațional. Necesitatea acestui produs se subînțelege și totuși, pentru cei care nu dețin încă suficient de multe informații despre el, este necesar să o argumentăm în câteva rânduri.

Pornind de la rolul principal pentru care generatoarele de curent, fie ele Diesel sau pe gaz, au fost inventate, aducem un prim argument prin care susținem importanța acestora și anume: posibilitatea de continuare a activităților chiar și în timpul neprevăzutelor pene de curent.

În cadrul spitalelor de exemplu, o întrerupere a curentului împiedică funcționarea aparaturii medicale care, în multe situații, este singura care ajută pacienții să rămână în viață. Este importantă deci existența unui generator de curent, cu atât mai mult a unuia Diesel, a cărui durată de exploatare este, așa cum am văzut, mai mare decât a celui pe benzină. Un alt exemplu: în cazul surselor de date, întreruperea curentului poate da peste cap întregul sistem, ducând la pierderea tuturor informațiilor acumulate până în momentul respectiv. Dacă vorbim despre domeniul HoReCa, lipsa unui generator de curent poate aduce cu sine pierderi semnificative ale clientelei, ceea ce se traduce și prin pierderi financiare care, însumate pe o perioadă dată, pot fi chiar mai mari decât prețul unui generator de curent.

ENERGEN – vastă experiență în producerea de generatoare Diesel

Experiența și vastele cunoștințe pe care membrii companiei ENERGEN le dețin în acest domeniu îi recomandă ca parteneri de încredere în proiectele pe care le desfășori sau pe care visezi să le administrezi.

Ca producător de grupuri electrogene fiabile și rezistente, ENERGEN are în vedere conceperea unor soluții care să răspundă tuturor cerințelor venite din partea clienților. Astfel, gama de generatoare de curent Diesel este caracterizată de performanță, durabilitate și durată extinsă de exploatare. Fiecare dintre produsele existente în această categorie este realizat dintr-un oțel tratat antirugină, beneficiind de o carcasă foarte dură, care contribuie la diminuarea zgomotului produs de motorul generatorului. Astfel, în ciuda dimensiunilor mari ale acestuia, sunetul produs înregistrează sub 61 de decibeli, gradul de poluare fonică fiind astfel foarte scăzut.

Alege calitatea unui generator de curent Diesel produs de ENERGEN și evită problemele cauzate de penele de curent neașteptate!

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21033 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*