Gabriel Pleșa: Ziua Culturii Naționale mă găsește, în acest an, în inima Moldovei de peste Prut

Ziua Culturii Naționale mă găsește, în acest an, în inima Moldovei de peste Prut, una care bate românește, întărind legătura indestructibilă dintre cei care simt, la unison, dorul unității. Legați nu doar prin limbă, ci și prin etnicitate, tradiții și moștenirea culturală comună, astăzi, 15 ianuarie, îl omagiem împreună pe inegalabilul Mihai Eminescu!

E prima dată când lipsesc de acasă în această zi, dar am venit cu sufletul plin de emoție în acest loc sfânt al românismului, la invitația primarului Chișinăului, domnul Ion Ceban, și mă bucur enorm că împreună cu noi s-au aflat și reprezentanți ai conducerii altor orașe românești – Piatra Neamț și Slănic Moldova.

Și este important că între Alba Iulia și Chișinău nu avem doar poduri sufletești care leagă inimi de români, ci avem și o înfrățire la nivel administrativ, de mai bine de un deceniu, avem „Biblioteca Alba Iulia” și „Bulevardul Alba Iulia” în Chișinău, avem studenți basarabeni la Universitatea „1 Decembrie 1918” de la noi din oraș, iar în viitor urmează colaborări și pe alte planuri. Și aceasta deoarece, pentru noi, Chișinăul este mai mult decât un „oraș frate”, este un simbol al românismului pe care îl avem mereu în suflete. Și sunt sigur că între Alba Iulia și Chișinău vor exista, în viitor, tot mai multe punți de legătură și cât mai puține granițe, iar drumurile noastre comune vor merge tot mai mult spre calea europeană a dezvoltării durabile, a transmis primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa.

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 29666 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*