Gabriel Pleșa, primar Alba Iulia: Creșterea prețului pentru colectarea deșeurilor este o măsură temporară

În cursul zilei de astăzi, 6 aprilie, Consiliul Local Alba Iulia a aprobat modificarea contractului cu Polaris M Holding, privind serviciul de colectare a deșeurilor menajere, în sensul unei creșteri a tarifelor practicate pentru acest serviciu.

Este o măsură temporară, pe care am fost obligați să o luăm, în contextul în care locul final de depozitare a deșeurilor colectate în Alba Iulia a fost schimbat de la depozitul din Târgu Jiu, operat de Polaris M Holding, la depozitul ecologic din Bihor, operat de Eco Bihor SRL Oradea.
Nu am luat această decizie cu ușurință, cu atât mai mult cu cât situația care a impus-o nu ține de administrația locală, însă ea este singura alternativă la necolectarea deșeurilor. Din păcate, autorizația de mediu pentru depozitul de la Târgu Jiu a fost suspendată iar rampa ecologică de la nivelul județului, de la Galda de Jos, nu este încă operațional.
Există însă și vești bune. După ani de zile în care punerea în funcțiune a sistemului integrat de management al județului a fost amânată, din diverse motive ce au ținut de legislație și proceduri, rampa ecologică de la Galda a fost preluată de compania care a câștigat licitația, RER Vest din Bihor. Este vorba de aceeași companie care în urmă cu aproape trei ani a câștigat și contractul pentru colectarea deșeurilor la nivelul municipiului și care, odată ce rampa va fi pusă în funcțiune, va prelua în gestiune și serviciul de colectare în Alba Iulia.
Punerea în funcțiune a rampei de la Galda, într-un termen cât mai scurt sperăm, va veni să răspundă unei așteptări de ani de zile a locuitorilor din Alba Iulia și întreg județul și va însemna eliminarea costurilor aferente transportului deșeurilor la distanțe foarte mari, cum se întâmplă în prezent. Ne dorim ca această situație în care încă ne aflăm să ia sfârșit cât mai repede iar albaiulienii să beneficieze de servicii moderne de colectare a deșeurilor, servicii prompte și, mai ales, la costuri cât mai mici, a transmis primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa.
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 24666 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*