Furt de motorină din camioanele care lucrează la autostradă. 13 persoane la audieri

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba efectuează cercetări faţă de 13 persoane, dintre care 12 bărbați cu vârste cuprinse între 22 de ani și 43 de ani, din mai multe localități de pe raza județelor Alba și Gorj și o femeie de 54 de ani din Cugir, județul Alba, sub aspectul săvîrşirii infracţiunilor de: furt calificat, complicitate la infracţiunea de furt calificat şi favorizarea infractorului.

Luni, 5 octombrie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba – Serviciul de Investigaţii Criminale, s-au sesizat cu privire la faptul că 13 persoane sustrăgeau motorină din rezervoarele autocamioanelor care efectuează lucrări la tronsonul de autostradă Sibiu-Orăştie, pe care ulterior o valorificau la diferiţi cumpărători de ocazie.

Cercetările au fost efectuate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, complicitate la infracţiunea de furt calificat şi favorizarea infractorului, faţă de următoarele 13 persoane: V. M. de 34 de ani din orașul Cugir – Alba, R. C. de 22 de ani, din municipiul Alba Iulia – Alba, N. D.R. de 27 de ani din localitatea Șibot – Alba, A. T.V. de 40 de ani din municipiul Aiud – Alba, T. K. de 38 de ani din localitatea Lopadea Nouă – Alba, F. I. de 25 de ani, din localitatea Văgiulești – Gorj, T. E.B. de 27 de ani din municipiul Motru – Gorj, F. B. de 54 de ani din Cugir – Alba, R. T. de 23 de ani din localitatea Săliște – Alba, V. L.P. de 26 de ani din localitatea Cut – Alba, R. T.E. de 32 de ani din localitatea Drăguțești – Gorj, T. B. de 43 de ani din localitatea Șibot – Alba și F. R.P. de 25 de ani, din orașul Cugir – Alba.

Prin activitatea infracţională desfăşurată învinuiţii au prejudiciat societăţile care au contractate lucrări la acest tronson de autostradă. În vederea documentării întregii activităţi infracţionale, în cursul zilei de 07.11.2012,  au fost efectuate 6 percheziții din care 4 percheziții domiciliare și 2 percheziții la 2 societăți comerciale pe raza județului Alba, la locuinţele şi sediile societăţilor comerciale aparţinând celor 13 persoane.

La acţiune, au participat 38 de poliţişti din cadrul structurilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba: investigații criminale, investigarea fraudelor, acțiuni speciale și ordine publică. De asemenea, au fost folosite 11 autospeciale de intervenţie aparţinând Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba. Acţiunea s-a desfăşurat sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecatoria Alba şi cu sprijinul Serviciului de Operațiuni Speciale Alba.

Pe baza mandatelor de aducere, cele 13 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22951 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*