Fundaţia „Corneliu Coposu” Aiud sărbatoreşte Ziua Monarhiei în România

PSDI Cornel Comsa Europarlamentare

ziua monarhiei in romaniaVineri, 10 mai, Fundaţia „Corneliu Coposu” Filiala Aiud alături de Colegiul Naţional „Titu Maiorescu” Aiud sărbătoresc Ziua Monarhiei în România prin simpozionul „Nevoia de modele în societatea românească”. În cadrul simpozionului ce va avea loc în incinta Colegiului Naţional „Titu Maiorescu”, începând cu ora 13:00, 15 elevi vor prezenta marile personalităţi ale României, văzute ca repere morale, demne de urmat în construcţia societăţii româneşti.

„S-a tot vorbit în spaţiul public despre lipsa de repere morale a societăţii româneşti. Noi, Fundatia „Corneliu Coposu” Aiud alături de elevii aiudeni, demonstrăm prin acest eveniment că reperele există. Trebuie să avem curajul să le descoperim şi să încercăm să construim în jurul acestora, să urmăm exemplul vieţii trăite cu demnitate, cu patriotism în spiritul credinţei. Am considerat că aceşti tineri pot fi dovada clară că societatea românească se poate schimba, că putem avea încredere în dorinţa şi capacitatea lor de a schimba mentalităţi greşite, adânc înrădăcinate în conştiinţa noastră de către regimul comunist.” a declarat Domnul Vasile Pop, Preşedinte al Fundaţiei „Corneliu Coposu” Filiala Aiud.

Alături de elevi şi reprezentanţii fundaţiei vor fi profesorii şi conducerea Colegiului Naţional „Titu Maiorescu” din Aiud.

Mai jos puteți găsi programul simpozionului:

Simpozion

„Nevoia de modele în societatea românească”

Organizatori:

Colegiul Naţional “Titu Maiorescu” Aiud

Director: prof. Fulea Dorin

Fundaţia „Corneliu Coposu” Aiud

Preşedinte: Vasile Pop

Comunicări şi prezentări

Carol I

Elevi clasa XI B: Boroş Ioana, Popa Alina, Zamfiroaia Alina

Prof. coord. Szekely Elena

Ferdinand I

Elevi clasa IX D: Man Raluca, Bălţat Patricia

Prof. coord. Gheţie Elisabeta

Iuliu Maniu

Elevi clasa XI C: Tuluş Doriana, Fufezan Mădălina

Prof. coord. Gheţie Elisabeta

I.I.C. Bratianu

Elevi clasa IX C: Lasca Emanuela, Calo Andreea

Prof. coord. Szekely Elena

Reginele României

Elev XI C: Man Ioana

Prof. coord. Gheţie Elisabeta

Corneliu Coposu

Elev XI C: Crişan Iris

Elev IX C: Cristea Antonia

Prof. coord. Gheţie Elisabeta

Gheorghe Brătianu

Elev IX C: Toma Andreea

Prof. coord. Szekely Elena

Regele Mihai I

Elevi XI C: Goarnă Maria, Marina Ioana

Prof. coord. Szekely Elena

Dezbateri

Coordonator: Vasile Pop, Presedinte al Fundaţiei “Corneliu Coposu” Aiud

“Totul pentru ţară, nimic pentru mine!”

Regele Carol I

„Nu văd România de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri.”

“Coroana regală nu este un simbol al trecutului, ci o reprezentare unică a independenţei, suveranităţii şi unităţii noastre. Coroana este o reflectare a Statului, în continuitatea lui istorică, şi a Naţiunii, în devenirea ei. Coroana a consolidat România prin loialitate, curaj, respect, seriozitate şi modestie.”

Regele Mihai I

“… Pe mine nu reuşesc să mă intimideze, eu de la calea mea nu mă abat, eu hotărârile mele nu mi le schimb, eu ce cred că este bine pentru ţară şi pentru neam, asta fac.”

Iuliu Maniu

“Puterea noastră născută din morminte s-a adăugat la puterea de viaţă şi la curajul celor care, înfrunând primejdiile, au zidit o ţară care nu mai poate fi dărâmată. Stăpânirile şi domniile sunt vremelnice, naţiunile vrednice sunt eterne, neamurile înaintează peste oprelişti pe drumul destinului lor, vrednicia marilor înainte-mergători se împleteşte în viaţa celor care sunt şi a celor care vor veni.”

Corneliu Coposu

Pro Romania
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 18388 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*