Foto: Ziua Internațională a Limbilor Străine, sărbătorită la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia

Ziua Europeană a Limbilor este sărbătorită, în întreaga Europă, în 26 septembrie, în cadrul Anului European al Patrimoniului Cultural. Școlile, institutele culturale, bibliotecile și asociațiile culturale organizează o serie de evenimente, inclusiv seminarii, quiz-uri, speak-dating, emisiuni radio, lectură de poezie și povestiri.

Fideli sloganului  Mens sana in corpora sano, elevii Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia au sarbatorit Ziua Internationala a Limbilor Straine in cadrul Proiectului Educational Interjudetean, desfasurat in  parteneriat cu elevii liceului Laude Reut, Fundatia Magna cum Laude , Bucuresti. Scopul principal al activitatilor a fost acela de a pune accent pe experienta personala a elevilor in legatura cu studiul limbilor straine, respectiv engleza , franceza, germana si  pe celebrarea diversitatii lingvistice, a plurilingvismului, pe invatarea limbilor straine pe tot parcursul vietii. Mottoul Uniunii Europene :Unitate in diversitate a fost ilustrat de elevii si profesorii participanti printr-o serie de activitati dintre cele mai variate:workshop-uri, recitari de poezii, auditii muzicale, prezentari powerPoint, defilarea tarilor, Cercul Prieteniei-activitate de grup care are ca scop promovarea in randul elevilor a avalorilor cultivate de U.E(toleranta, democratie, respect reciproc, diversitate culturala).

S-au implicat cu daruire asupra acestor activitati prof.Medrea Alina , prof.Mihaltan Maria, Prof.Jurca Mirela, Prof.Pasca Anamaria, prof.Muresan Roxana, impreuna cu Consiliul elevilor, reprezentat de elevul Domsa Cristian.

A fost  o nouă ocazie de a ne aminti că interacțiunea în diverse limbi ne face mai bogați din punct de vedere cultural și ne ajută sa ne înțelegem mai bine unii pe alții. A fost ocazia de a  ne aminti ca fiecare limba nou invatata este asemenea unei ferestre deschise spre lume.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 25900 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*