Foto: Workshop cu tema „Cum să-ți construiești inteligent cariera”, în cadrul săptămânii „Școala Altfel”, la Aiud și Ciumbrud

Cum sa-ti construiesti inteligent  cariera (3)În data de 18 aprilie, Colegiul Tehnic Aiud și Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Ciumbrud au găzduit, în cadrul evenimentelor cuprinse în Programul Național „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun”, un workshop dinamic cu tema: ”Cum să-ți construieşti inteligent cariera”.

Invitații Asociației ”Bunici și Nepoți” și a celor două instituții de învățământ au fost domnii Ioan Hădărig, scriitor, director artistic al Fundației ”Inter-Art” și Alin Tomuș, sociolog, senior editor al publicației economice Business Adviser.

Cei doi invitați au vorbit celor peste 100 de elevi prezenți despre importanța conștientizării și asumării identității culturale de către tânăra generație, despre principiile care stau la baza construirii unei cariere de succes, despre rolul și locul vocației în alegerea unei meserii.

Accentul manifestării a căzut pe importanța asumării visului personal fără a ceda tentației de a fi la modă în momentul în care elevii își aleg o profesie.

Evenimentul desășurat pe durata unei ore, la fiecare dintre cele două licee, s-a bucurat de un nivel ridicat de interactivitate, elevii dovedind abilități de comunicare și un interes ridicat față de astfel de evenimente.

Radu Călin, președinte Asociația ”Bunici și Nepoți”: <<E important pentru elevii din Aiud să se întâlnească și să discute cu oamenii care au dovedit ceva în domeniul lor de activitate. Am văzut azi un exemplu de dialog profund între generații. Pentru mine, ca organizator, a fost un exercițiu pe care doresc să îl repet.>>

De-a lungule celor 3 ani de la infiintare, asociatia a desfasurat diverse activitati sociale, ecologice, de informare si sportive, angrenand elevi voluntari si profesori din municipiul Aiud.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22949 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*