FOTO-VIDEO| Cei doi copii, victime ale accidentului de la Râpa Roșie, sunt în viață. Prezintă multiple traumatisme

Garda de intervenție Sebeș intervine, duminică, pentru acordarea primului ajutor medical în municipiul Sebeș,  zona Râpa Roșie. Din informațiile preliminare ar fi vorba despre un ATV răsturnat. Posibil două victime. Forțe alocate: 1 ASAS, 1EPA și 1 Ambulanţă SAJ, transmite ISU ALBA.
La fața locului se deplasează și echipa de alpiniști de la Detașamentul de Pompieri Alba Iulia și un elicopter SMURD. Atât elicopterul SMURD, echipajul de alpiniști cât și Salvamont Alba intrevin pentru cautarea-salvarea posibilelor victime. La fața locului s-a deplasat și Inspectorul Șef al ISU Alba și Șeful Centrului Operațional.
În jurul orei 15.30, ISU anunță că misiunea este în dinamică. Se va încerca trolierea cu elicopterul a salvatorilor pentru evaluarea stării de sănătate și recuperarea celor doi copii implicați în accident. Misiunea este extrem de dificilă, din cauza zonei greu accesibile.
Puțin înainte de ora 16.00, ISU Alba a anunțat că ambele victime sunt conștiente și că salvatorii au reușit să stabilească contactul vizual cu acestea.
Ora 16.15-A fost extrasă prima victimă (baiat). Se lucrează la extragerea celei de-a doua victime (fată). La locul intervenției se deplasează și o ambulanță TIM. Băiatul a fost evaluat de medicul de pe elicopterul SMURD.
La fața locului a ajuns și Nicolae Albu, prefectul de Alba.

Ora 16.50-A fost extrasă și cea de-a doua victimă (o fată)

Cele două victime sunt un băiat de aproximativ 14 ani și o fetiță de aproximativ 12 ani. În urma evaluării de către medicii prezenți la locul evenimentului, ambii prezintă multiple traumatisme. Urmeză să fie transportați de către echipajele medicale la UPU Alba, transmite ISU. 

Salvamont Alba a transmis următoarele: am fost solicitaţi sa intervenim pentru evacuarea celor doi copii cazuti cu ATV-ul la Rapa Rosie. Cei doi erau cazuti intr-o crevasa adanca de cca. 2,5-3 m si lata de cca. 50 cm. Extractia s-a facut cu hamul de salvare triunghiular (Pitagor) iar evacuarea s-a efectuat cu elicopterul, pana la ambulanţe. Starea acestora nu era foarte buna, mai ales fetiţa, care era blocata la baza crevasei intr-o pozitie extrem de incomoda si foarte greu de extras.


Despre Redacția ProAlba 30193 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

1 Comment

  1. Cei mai vinovaţi sint părinţii inconștienţi care au dat ATV-ul pe mina copiilor pe post de jucărie. Foarte vinovaţi.
    Mă bucur că nu a fost mai rău. Doamne ajută.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*