Foto-video: Caz de trafic cu mașini de lux, anchetat de polițiștii din Alba

Alte două autoturisme, căutate de autorităţile italiene, au fost indisponibilizate de poliţiştii din Alba. Un bărbat din judeţul Sibiu este cercetat pentru tăinuire, fals şi uz de fals, fapte săvârșite în legătură cu înmatricularea şi vânzarea unor autoturisme de lux.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au continuat cercetările în legătură cu un bărbat de 28 de ani, din Avrig, judeţul Sibiu, care, în perioada ianuarie- aprilie 2018, cu complicitatea unui cetățean italian, ar fi adus în România 8 autoturisme de lux, fabricate în perioada 2014-2018, cu valoare totală de peste 1.000.000 de lei. Aceştia ar fi achiziţionat din Italia, în sistem leasing sau ar fi închiriate autoturismele în cauză şi, folosindu-se de documente şi declaraţii false, le-ar fi înmatriculat în circulaţie, în România. Cele două autoturisme de lux au fost recuperate din municipiul Bucureşti, de la terţe persoane cărora bărbatul le-ar fi vândut, prin interpuşi, la preţuri sub valoarea de piaţa. În ancheta ce vizează aceste fapte, până în prezent, au fost recuperate 3 autoturisme, în valoare totală de 120.000 euro. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracționale a persoanelor bănuite şi recuperarea tuturor autovehiculelor ce fac obiectul anchetei.

Informații de background:  

La data de 8 mai a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din IPJ Alba au luat măsura reţinerii faţă de un bărbat de 28 de ani, din Avrig, judeţul Sibiu, ce este bănuit că, folosindu-se de documente şi declaraţii false ar fi reuşit să înmatriculeze, în România, mai multe autoturisme urmărite de autorităţile din Italia. Se pare că, în perioada ianuarie –aprilie 2018, bărbatul ar fi adus în ţară 6 autoturisme de lux, fabricate în perioada 2014 – 2018, cu valoare totală de peste  700.000 de lei, ce fie au fost achiziţionate din Italia, în sistem leasing, fie au fost închiriate şi, folosindu-se de documente şi declaraţii false, le-ar fi înmatriculat în circulaţie pe numele unor terţe persoane, toate din judeţul Sibiu, pe care, contra unor sume de bani, le-ar fi determinat să fie de acord cu înmatricularea. Se pare că, ulterior înmatriculării, bărbatul ar fi încercat să vândă autoturismele, postând anunţuri pe site-urile de specialitate.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22011 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*