Foto-video: Atmosferă de sărbătoare în Piața Cetății din Alba Iulia. Sute de oameni prezenți în Cetatea Alba Carolina la prima zi a festivalului „Suflet de Român”

suflet de roman 2015 33Sâmbătă, 15 august, în Piața Cetății din Alba Iulia a început cea de a noua ediție a festivalul „Suflet de Român”, cea mai mare sărbătoare a folclorului în Transilvania. De la cei mai mici, la cei mai în vârstă, sute de oameni s-au adunat sâmbătă seara în Cetatea Alba Iulia pentru a-i asculta pe unii din cei mai consacrați interpreți de muzică populară.

„Suflet de Român” a atras mii de iubitori de folclor încă de la prima ediție, reunind la Alba Iulia cele mai importante nume din muzica populară. Emoția este la fel de intensă și de această dată, iar organizatorii au atașat o extensie de o zi festivalului. Pe scena din Piața Cetății au urcat și vor urca și în ziua de duminică artiști care au cules și ocrotit cele mai alese semințe de folclor autentic românesc. Printre aceștia se numără Ionuț Fulea, Veta Biriș, Mariana Anghel, Gheorghe Roșoga, Mariana Deac, Nineta Popa, Angela Buciu, Ina Todoran și foarte mulți alții, acompaniați de orchestra Codru de România.

suflet de roman 2015 21Evenimentul alătură tinerii interpreți cu cei consacrați, pentru a realiza astfel o simbioză între valorile actuale și cele în devenire. Campania „Fii popular” – invita publicul să poarte în zilele evenimentului costumul popular românesc, pastrand deprinderea unei vaste traditii ce a dăinuit întotdeauna în momente de sărbătoare în Transilvania. Festivalul de folclor „Suflet de Român” își propune redescoperirea și promovarea valorilor tradiționale strămoșești prin cântul autentic din zonele istorice ale României. Este cel mai mare eveniment de folclor organizat în parteneriat cu municipalitatea din Alba Iulia, un preambul perfect pentru marele moment folcloric ce este cuprins în programul anual al Festivalului de România – 1 Decembrie.

Acest festival își propune valorificarea tradițiilor și obiceiurilor naționale, cultivarea dragostei și respectului pentru tradițiile, obiceiurile și folclorul românesc, receptarea frumosului din arta populară, precum și să realizeze o punte între generații, să aducă în atenția publicului artiști consacrați ai folclorului românesc, dar și gerenații tinere de interpreți. Este o necesitate de revigorare și promovare a valorilor reale ale folclorului românesc. Sponsorul principal al evenimentului este Kaufland Romania, partener Staropramen.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21839 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*